banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

‘Allah (cc), Peygamberi huzuruna çıkararak sahiplendi’

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa il Koordinatörü İbrahim Halil Göven Miraç Kandili ile ilgili bir açıklama yaptı. Göven açıklamasında, Allah’ın Peygamber Efendimizi en sıkıntılı döneminde  yalnız bırakmayıp, kendi huzuruna çıkararak sahiplendiğini ifade etti.

Göven yaptığı açıklamada şunları kaydetti. “ Allah-u Teâlâ, Peygamber Efendimizi  (sav) en sıkıntılı olduğu dönemde, Mekke’den alıp  Mescidi Aksa’ya, oradan da  huzuruna çıkardı. Bununla Peygamber Efendimizi en dar olduğu zamanda, O’ nu mükafatların en büyüğü ile mükafatlandırıp, kendi huzuruna çıkarıyor.” dedi.

Miraç kandilinin önemine de değinen Göven, “  Bu mübarek gecede, Allah-u Teâlâ Peygamber Efendimizin vasıtası ile ümmete, 5 vakit namazı farz kıldı. Biz bu gecenin hürmetine Allah-u Tela’dan, dünyada akan Müslüman kanlarının durması, bu geceyi Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile kılmasını diliyoruz. Müslümanların bu mübarek gecede birbirleri için dua etmelerini tavsiye ediyoruz. Müslümanları birbirlerinden ayıran şeylerden uzak durmalarını Rabbimizden niyaz ediyoruz. Tüm Müslümanların gecesini kutlar, hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ederiz.” şeklinde konuştu.   (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.