banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Aksaray'da Etkili İletişim ve Beden Dili konferansı

Aksaray'da AK Parti gençlik kolları tarafından “Etkili İletişim ve Beden Dili” konulu konferans düzenlendi. Saat 14.30 ‘da başlayan konferansa konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan farklı hitabetiyle konukları etkiledi.

Konuşmasına salonu selamlayarak başlayan Aslanhan ilk olarak başarıdan bahsederek; “Günümüzde insanlar başarıya ulaşmak için hiçbir çaba ve gayret sarf etmiyorlar. Başarıya kısa yoldan ulaşmak istiyorlar oysa bedel ödemeden ve gözyaşı dökmeden başarıyı beklemek pek akıl karı değildir. Tabi başarıya ulaşmak için öncelikle insanın belli bir hedefi olması lazım çünkü hedefsizlik en büyük problemdir.” dedi 

“Aynı gönlü paylaşmak aynı dili konuşmaktan evladır”

İnsanların birbirleriyle olan iletişimlerine değinen Aslanhan Mevlana’nın, “Aynı gönlü paylaşmak aynı dili konuşmaktan evladır.” sözünü hatırlatarak insanların toplumda birbirleriyle olan ilişkilerinin nasıl olması gerektiğini vurguladı. İnsanların aynı dili konuşmadığı bir ortamda olması onların birbirleriyle anlaşmayacağı manasına gelmeyeceğini ifade ederek, "insanlarla olan diyaloglarımızda gönülden konuşursak, gönül diliyle konuşursak muhatabımız da bize gönlünü açar ve aynı dili konuşmasak da gönül dili ile birbirimizle gayet iyi bir şekilde anlamış oluruz.” ifadelerini kullandı.

“İslam hareketi bir gençlik hareketidir”

Salondaki konuklarının çoğunluğunun öğrenci olması münasebetiyle gençlik üzerinde duran Aslanhan, Müslüman bir gencin nasıl olması gerektiğini, genç sahabelerden örnek vererek aktardı. Aslanhan, “İslam hareketi gençlik hareketidir. Eğer bir davanın gençlik teşkilatlanması yoksa o dava yok olmaya mahkûmdur. İslam’ın yayıldığı ilk yıllarda Medine’ye giden ve dünyevi olarak hiçbir menfaat gözetmeden malı mülkü ardında bırakarak İslam’ı tebliğ eden Musab Bin Umeyr de bir gençti. Peygamber efendimizin ashabım dediği çoğu insanın yaşı küçüktü.” şeklinde konuştu.  (Ömer Yıldırım - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.