banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Akçakale'de Cami ve Kur'an Kursu açılışı yapıldı

 

Akçakale’de yapımı tamamlanan Halilliye Camii Ve Kur’an Kursu düzenlen düzenlenen törenle açıldı. Kur’an tilavetiyle başlayan programa, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Akçakale İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç, daire amirleri, din görevlileri, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İş adamı Halil Ayhan tarafından 2012 yılında, 300 metrekare bina oturumu olan Haliliye Camii ve Kur’an Kursu’nda, alt kısımda 30 kişilik 3 kuran kursu sınıfı, 1 mescit, 1 yönetim odası, 1 bekleme salonu, 1mutfak ve abdest hane bulunuyor. Üst kısmında ise bin kişilik cemaate hitap eden bir camii olarak hizmet verecek.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Akçakale İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç, Haliliye Camii ve Kur’an Kursu’nun açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ise hedeflerinin tüm köy ve mahallere bir cami ve bir Kur’an Kursu yapmak olduğunu söyleyerek “Bir beldenin Müslümanların elinde olduğunun teminatı, oradaki cami minare ve Kur’an Kursu’nun var olmasındandır.” ifadelerinde bulundu.

Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ise "İnşallah bu ilim yuvalarında her anlamda eğitiliriz ve elbirliğiyle tüm sıkıntılı ve problemlerimizin üstesinden gelebiliriz.” dedi.

Program, Cami ve Kur’an Kursu’nun gezilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.