banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

AK Gençlik Mehmet Akif Ersoy’u andı FOTOĞRAFLI
Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen programa; Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Başkan Yardımcıları, Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, İş-Kur Müdürü Necdet Karasevda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Şanlıurfa İl Çevre ve Orman Müdürü Selahattin Aydın, Yönetim Kurulu üyeleri, Yazarlarımız Mehmet Guli Aslan, Adem Adamoğlu ile sayıda genç katıldı.



Geceye, Kadir Yeşil ve Zübeyir Zorlu tarafından okunan, üstadın Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri okunarak başlandı.



FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...



Gençlik Kolları Başkanı Av. Osman Uludağ yaptığı konuşmada: “Mehmet Akif Ersoy, Milletimizin en karanlık ve en zor döneminde, kardeş kavgasının gözleri kararttığı, halkların birbirini katlettiği, bir ırkın diğer bir ırktan üstün olduğu düşüncesinin yayıldığı bir zamanda; halkları ve gönülleri birleştirici, yol gösterici fikirler ile dizeler dile getirmiştir. Bilindiği gibi bu yıl “Mehmet Akif Ersoy” yılı olarak kabul edilmişti. Değerli Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bu vesile ile saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.



Panel moderatörlüğünü Gazeteci Ömer Salih Ünlü yaparken, Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, Batı Hayranlığına Mehmet Akif Ersoy’un cevabını, Öğretim Görevlisi Sabahattin Yaşar Asımın Nesli konusunu işledi.



Konuşmasında “İstiklal Marşı” yazarımız Mehmet Akif Ersoy’un yaşam tarzından örnekler sunan Sabahattin Yaşar; “Mehmet Akif Ersoy aynı zamanda Kuran’ı Kerim’i yanlışsız okuyan demir hafız lakabıyla da anılır. Yaşantısında iyi bir aile olma özelliğini yaşardı. Mehmet Akif Ersoy, kuru bir nasihatçi değil, yaşantısı ile modeldi. Mehmet Akif Ersoy için, Bediüzzaman; ‘O Hakikat Şairidir’ demiş, Mehmet Akif Ersoy ise Bediüzzaman için “Victor Hugo’lar, Shakespeare’ler, Descartes’lar, edebiyatta ve felsefede Bediüzzaman’ın bir talebesi olabilirler” demiştir.



Türkiye’yi kasıp kavuran batı hayranlığına Mehmet Akif Ersoy’un şiirle cevap verdiğini ifade eden www.balikligol.com sitemiz yazarı ve Harran üniveristesi İlhiyat bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz; ““Hâli ıslah edecekler, diyerek kaç senedir/Bekleyip durduğumuz züppelerin tavrı nedir?/Geldi bir tanesi akşam, hezeyanlar kustu/Dövüyordum, bereket versin edepsiz sustu/Bir selâmet yolu varmış, o da neymiş: Mutlak/Dini kökten kazımak, sonra evet Ruslaşmak/ O zaman iş bitecekmiş, o zaman kızlarımız/Şu tutundukları gayet kaba, pek manasız/Örtüden sıyrılacak, sonra da erkeklerden/Analık ilmi tahsil edecekmiş, zaten/Müslümanlar o sebepten bu sefalette imiş/Ki kadın sosyete bilmezmiş, esarette imiş/Din için, millet için iş görecek alçağa bak/Dini payimâl edecek, milleti Ruslaştıracak” dedi.

Aslen Arnavut kökenli olan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ırkçılığa karşıydı. Müslümanların batı hayranlığı yüzünden çok şey kaybetti. Ancak batı medeniyeti şuanda bizim zenginliğimizi kullanıyorlar” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren programın ardından soru cevap faslı ile sona erdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.