banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

AK Gençlik M. Akif Ersoy'u andı

 Şanlıurfa AK Parti Gençlik kolları tarafından organize edilen Vefatının 74. Yılında Mehmet Akif Ersoyu Anma Programı Şair Nabi Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla gece başladı.

İstiklal Marşının yazarı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlatan şiirler ve konuşmaların yapıldığı geceye AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür İl Başkan yardımcılar, Tarım İl Müdürü Remzi Çubuk, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, Baro Başkanı Av. Av. İrfan Güven ve STK temsilcilerin olduğu geceye gençler büyük ilgi gösterdi.

Geceye Mehmet Akif Ersoy’un şiirleriyle başladı. İlk olarak Abdulkadir Basık “Hakkın Seslerinden” adlı şiiri okudu.

Açılış konuşması yapan AK Parti Gençlik kolları Başkanı Av. Osman Uludağ; “Bu ay içerisinde üç konuyu ele almayı planladık, birincisi vefatının üzerinde 800 yıl geçmesine hala dipdiri olan Hz. Mevlana’yı anmak, İnsan Hakları konusunu ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak istedik. Mehmet Akif Ersoy, Milletimizin en karanlık ve en zor döneminde, kardeş kavgasının gözleri karattığı, halkların birbirini katlettiği bir ırkın diğer bir ırktan üstün olduğu düşüncesinin yayıldığı bir zamanda halkları, gönülleri birleştirici, yol gösterici fikirler ve dizeler şiirler dile getirmiş ve gayret göstermiştir. Ebediyete intikalinin yıl dönümünde değerli milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bu vesile ile saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Osman Uludağ’ın konuşmasının ardından Derya Ödemiş “Zulmü alkışlayamam” isimli şiiri okudu.

Kürsüye gelen konuşmacı Öğretim Üyesi Hasan Akçay; Mehmet Akif Ersoyu anlamak zor, sadece anlamaya çalışıyoruz. Bize yol gösteren ve ibret veren nasihatlerini okumak ve anlamak lazım. Sefahat kitabını okuyup anlamaya çalışalım” dedi.

Hasan Akçay’dan sonra kürsüye Yrd. Doç. Dr. Levent Bilgi geldi. Bilgi, Mehmet Akif Ersoy’un barışçıl yönünü güvercin hikayesinin slayttı ile verdi. Ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler verdi.

Gecenin finalini ise Esra Gerginci’nin okuduğu “Çanakkale Şehitleri” adlı şiirle son buldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.