banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdunun temeli atıldı

Şair Nabi Öğrenci Yurtları bünyesinde hayırseverlerin desteğiyle yaptırılacak Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdu'nun temel atma töreninde konuşan Vali Güvenç, kentte son yıllarda çok sayıda eğitim kuruluşunun temelini attıklarını söyledi.

 

Geleceğin Türkiye'sinde çocukların daha iyi yaşayacağına inandığını ifade eden Vali Güvenç, “İnşallah bu güzel tesislerde, etrafımızda bulunan çocuklarımız istifade edecekler. Bu çocuklar bu yuvalarda yetişecekler. Vatana, millette, Şanlıurfa’mıza ve inançlarımıza hizmet edecekler.  Geleceğimiz adına bizi heyecanlandıran tesislerin açılışını yapıyoruz, temelini atıyoruz. Gençlerimiz daha iyi bir ülkede daha iyi bir Şanlıurfa’da yaşayacaklar. Daha iddialı bir devletin, daha büyük bir devletin; mutlu, gururlu, inançlı, güzel insanları olacaklar. Davamız; medeniyet, aslına dönme, merhamet, şefkat ve sevgi davasıdır. Bu mücadele Adem Peygamberle beraber başladı, kıyamete kadar devam edecektir. Haktan yana olana ve Hakka destek verene selam olsun. Bu yoldaki gayretlerinizi Allah artırsın” dedi.

 

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’ya böyle bir eğitim yuvası kazandırılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

 

Şair Nabi Öğrenci Yurtları Sorumlusu Bekir Söylemez ise açılışa gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, insana yapılan yatırıma büyük önem verdiklerine dikkat çekti. Söylemez,  ''Şanlıurfa'da gelecek 3 yılda 50 bina yapmayı planlamıştık. Ancak başta Valimiz Celalettin Güvenç ve Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba olmak üzere gösterdikleri yoğun ilgi ve alaka bizi daha fazla heyecanlandırdı. Biz bu hedefin daha da üzerine çıkacağımıza inanıyorum. İnsana yapılan eğitim hizmetleri çok önemlidir, bu konuda hayırseverlerimizin desteklerini sürdürmelerini bekliyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Güvenç ve beraberindeki heyet 2 yılda tamamlanması planlanan 5 katlı öğrenci yurdunun temel atma törenini gerçekleştirdi.

 

Öte yandan Ahmet Yesevi Öğrenci Yurdunun 2 bin 406 metre kare arsa üzerinde, toplam 4 kattan oluşacağını belirten yetkililer, 5 yıldızlı otel kapasitesinde olan yurdun her türlü sosyal ihtiyacı karşılayabileceğini ve 100 öğrenciye barınma imkânı sağlayacağını söyledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.