banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

AGD'li gençler dedeleriyle buluşuyor

AGD Şanlıurfa şubesi bugün Şanlıurfa Şehitliğinde (meteoroloji yanı) “Liseli gençler şehit dedeleriyle buluşuyor” adli ziyaret gerçekleştirdi. Burada basın açıklaması AGD adına yapan Mustafa Balcı; AGD Genel Gerkezin her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediği “250 bin Çanakkale şehidine 250 bin hatim kampanyası” çerçevesinde Şehitliği gençler olarak ziyaret ettik.

 

Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezinin başlatmış olduğu Çanakkale Şehitlerini anma programına istinaden Şanlıurfa AGD şubesi olarak, Şanlıurfa’daki  şehitlerimizle liseli gençlerimizi buluşturmak için burada bulunmaktayız.

 

İnancı ve vatanı için seve seve canlarını veren aziz şehitlerimizi vefa ile anmak boynumuzun borcudur. Bizde bugün burada bulunarak, ruhlarına hatm-i Şerifler ve Yasinler okuyarak bu görevi yerine getirmeye çalışmaktayız.

 

Derneğimiz Genel Merkezi tarafından başlatılan “Liseli gençler şehit dedeleriyle buluşuyor” kampanyası Urfa’mız için ayrı bir önem teşkil etmektedir.

 

Kurtuluş savaşında iyinin, doğrunun, güzelin ve adil olanın hâkim olması için canlarını feda eden şehitlerimiz Urfa’nın dört bir yanında yatmaktadır. Amacımız şehitlerimizi sürekli anmak onların; uğruna canlarını feda ettiği değerlere sahip çıkmaya ve  Şehidi şehit yapan manaya sevdalı bir gençlik” olmaya çalışmaktır.

Bu anlamda kardeşlerimizin bizleri daha iyi anlayabilmesi için: “Sultan Alparslan Anadolu’nun  kapısını açarken, Çanakkale harbinde topun vinci çalışmadığı  zaman, Seyyid Çavuş iki yüz elli kiloluk mermiyi  YA ALLAH” değip topun namlusuna yerleştirirken, Fatih Sultan Mehmet Hanin İstanbul’u feth ederken kalplerinde ne varsa bizim kalplerimizde o vardır” dedi.

Basın açıklamasından sonra Fadıl Çiftçi Çanakkale  şehitlerine şiirini okudu. Muhammed Ali Baybostancı Yasin-i şerif okurken, Hatim Duasını Abdulkadir  Durmuş yaptı.

 

AGD Şanlıurfa Şb. Başkanı Fuat Keşküş ise “Aziz şehitlerimiz için  hatim almak isteyen Şanlıurfa’lı kardeşlerimiz Şanlıurfa merkez il dernek binasına (belediye karşısı) başvurmaları gerekir” dedi.             

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.