banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

ADAG Vakfından Büyük Buluşma

ADAG Vakfı Şanlıurfa Şubesi yeni dönemde atanması yapılan ve unvan değiştiren üyelerinin verdiği yemekli toplantı ile Otel Elruhada büyük bir buluşma gerçekleştirdi.

Toplantıya, ADAG üyelerinin yanı sıra Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Ziya Karakılçık, Dicle Üniversitesi Kalite Yönetimi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldız ile pek çok akademisyen, daire başkanı ve fakülte sekreteri katıldı. Yeni döneme zinde başlayan akademisyenlerden gündem müzakerelerine ilgi oldukça yoğundu.


ADAG Vakfının kuruluşu olan 1996 yılından bu yana nostalji ve Şanlıurfa Şubesinin faaliyetlerini içeren sinevizyon gösterisinin sunumuyla başlayan toplantıyı Şube Başkanı Doç. Dr. Süleyman Yılmaz yönetti. Mevcut üye profili değerlendirilerek, yeni dönemde gerek idari personel, gerekse akademik anlamda yeni üyelerin katılımıyla üye çerçevenin geniş tutulacağı vurgulanılarak, bunu sağlamak adına yapılacak çalışmalar müzakere edildi. Yeni dönemde Şanlıurfa Şubesi olarak yapılacak sosyal ve siyasal anlamdaki faaliyetler sıralandı. Yine gündem maddeleri arasında üye aidatlarının sistematik işleyişi, öğrenci bursları değerlendirilmeye alındı.


Serbest müzakerede, Yrd. Doç. Dr. Kasım Yenigün böyle bir toplantının yapılmasında ve akademisyenlerin buluşturulmasında emeği geçenleri kutladığını belirterek,  ADAG Vakfının bir sivil toplum bilinciyle Anayasanın ilgili maddelerinin değişmesinden yana 12 Eylül 2010 referandumunda sergilediği duruşun memnuniyet verici olduğu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Recep Cengiz kendisinin daha önce pek çok sivil toplum örgütünde çalıştığını belirterek, ADAG camiasıyla gönül bağının olduğunu ve bu toplantıda bulunmaktan büyük şeref duyduğunu belirterek, ADAG mensuplarının her durumda maddi ve manevi paylaşım yapılabilecek adam gibi adamlardan oluştuğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Şahin Toprak ADAG vakfı mensuplarını eskiden tanımasına rağmen ilk defa bugün üye olmaya karar verdiğini ve vakıf yönetiminin gelinen süreçte güzel çalışmalara imza attığına şahit olduğunu söyledi. Prof. Dr. Muharrem Bitiren ADAG vakfının faaliyetlerine ilk defa geçen yıl Suriye gezisinde katıldığını ve vakfı benimsediği ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. M. Sena Ekici vakfın bunca idari personel ve akademisyeni bir araya getirmekle bugün tarihi bir gün yaşadığını söyleyerek, vakfın ilk kuruluşunda kendisinin de yer aldığını, şu an yönetimdeki arkadaşların çalışmalarının takdir edilecek durumda olduğunu ve her zaman yanlarında olacağının bilinmesi gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Mustafa Zerin vakfın gönül birlikteliği esasına uygun kurulduğunu, bu birliktelikle yapılabilecek çok güzel şeylerin olduğunu söyledi. Son olarak Prof. Dr. Gürbüz Aksoy toplantıya Mardinden katıldığını bildirerek, bir kuruluşta faaliyet neredeyse vakfın merkezi oradadır, Şanlıurfa şubesi de sunduğu faaliyetler yönüyle büyük başarılara imza atmıştır, yürekten kutlamak lazım, dedi.


Toplantı, unvan değişikliği olan ve ataması gerçekleşen Prof. Dr. Muharrem Bitiren, Doç. Dr. A. Ferit Atasoy, Doç. Dr. Ali  Ayçiçek, Doç. Dr. Faruk Süzergöz, Doç. Dr. Adem Ölmez, Doç. Dr. Erşan Sever, Doç. Dr. Abdullah Çelik ve  Dicle Üniversitesinde yeni göreve atanan Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldıza plaket takdimi ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.