banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Acun'dan bomba proje!
Acun Ilıcalı yeniden seyirciyi ekrana kilitlemeye hazırlanıyor. Üç sezondur büyük bir beğeni ile izlenen yarışma programı 'Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin 20 yetenekli ismi birbiriyle yarışacak.

Sina Koloğlu yazdı...

Yarışma üçüncü sezon finalini yaptı. Üç yılın birikimi şimdi bir başka projede hayat bulacak. ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışmasının en yetenekli 20 ismi farklı bir gösteriye imza atacak. ‘Yetenek Sizsiniz’ kumpanyası kuruluyor. Bir nevi sirk.
Değişik branşlarda başarılı olmuş bu 20 isimden oluşan bir gösteri. Şehir, şehir dolaşacaklar. Proje yaz başında hayata geçiyor. Tüm yaz boyunca bu ekip Türkiye’yi dolaşacak. Komedyenler, illüzyonistler, dansçılar, müzisyenler... Bazı isimlere (yani yapım ekibinin kesin güvendiği) bu projeden söz edilmiş bile. Gösteri metinlerini yazacak yeni senaristler de yer alacak. Bu projede örneğin bir komedyenle bir illüzyonist ortak şov da yapacak (mesela Sefa ile Aref gibi). Şov yaklaşık üç saat sürecek. Yapımcılar, “Bu bir nevi sirk gibi olacak” diyor. Tabii ses ve ışık olabildiğince görkemli bir dizayn içinde yerini alacak.

Önce hip hop vardı

Bugüne kadar yaklaşık bin 500 yarışmacı geçti ‘Yetenek Sizsiniz’den. İlk yıl için “Deneme ve kendini gösterme yılı” diyor yapımcılar. ‘Hip hop’tan başka bir yetenek algısı yoktu. İkinci sezondan itibaren ‘yetenek çeşidi’ arttı. Ve son sezon için “Bu işte tavan yaptık” diyorlar.
Almanya, İngiltere ve ABD’de benzer yarışmalar var. Bu işte adını en çok duyuran ülke İngiltere oldu. (Susan Boyle örneği) Başka ülkelerin gözlemcileri de bizim yarışmayı izlemek üzere gelmişler. İlk yıl için ‘zayıf’ yorumunda bulunmuşlar. Son sezon için söyledikleri “Bazı yetenekleriniz bizde bile yok” olmuş. Yarışma eylül ayına kadar izinli. Şimdi ‘Survivor’ başlıyor. Ama bu yarışmanın kalıcı bir yanı oldu; bir kumpanya doğdu. Büyük olasılıkla salonlar tıka basa dolacak. Ve bu ‘eğlence sirki’, yaşamına umarım uzun yıllar devam eder, tabii kendini geliştererek yeni yetenekleri içine alarak.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.