banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

'Acilen 2 RAM Şanlıurfa'ya gerekli'
AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez’i, İl Başkanlığı makamında ziyaret ederek “Şanlıurfa’da iki tane daha Rehberlik Araştırma Merkezlerinin kurulmasını ve bu konuda destek beklediklerini” ifade ettiler.

Ziyaretle ilgili konuşan ŞUTSO Eğitim Komitesi Başkanı Zeki Kurt; “Yasaya göre iki yüz bin kişiye bir Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) (Siverek ve Viranşehir hariç) Şanlıurfa’da 1 milyon 170 Bin kişiye sadece bir RAM hizmet etmekte.

Bu konuyla ilgili olarak Rehberlik Araştırma Genel Müdürlüğü yetkilileri Şanlıurfa’da fizibilite çalışması yaptılar. Acilen Şanlıurfa merkezde bir RAM, Birecik bölgesine bir RAM kurulması gerektiğini ifade ettiler.

Mevcut RAM’in yeri şehir merkezinde oluşu ve trafiğin yoğun olması nedeniyle özürlü çocuklar ve aileleri büyük sıkıntılarla karşılaşmaktadır.

Mevcut RAM, yoğunluk olması nedeniyle yasanın öngördüğü zamanda özürlü çocuklara verilen eğitim raporlarını verememekte, binanın fiziki yapısı ve test odalarının yetersizliği nedeniyle sağlıklı bir inceleme yapılamamaktadır.

Mevcut RAM’ın yerinde kalması yeni kurulacak RAM’ın güzel sanatlar okulu veya Yenişehir Halk Eğitim Merkezinin bir bölümünün bu kuruma teslim edilmek suretiyle sıkıntılar ortadan kalkacaktır” dedi.




AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ise eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayarak; “Yasalar çerçevesinde yapılması gerekenler için yetkililerle görüşeceğini” belirtti.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.