banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Abide'de o anıt yine dikildi

 

Halk arasında “Yol gösteren çeşmesi” olarak da bilinen Mustafa Kemal Paşa anıt çeşmesi, Mustafa Kemal adına dikilen il anıt olarak tarih sayfalarında yer alıyor.

Abide Kavşağı’nda yer alan ve düzenleme çalışmaları sırasında parçalar halinde taşınarak, koruma altına alınan Mustafa Kemal Paşa Anıt çeşmesi, tekrar parçalar halinde kuruluyor.

1917 yılında Mutasarrıf Şehit Nusret Bey tarafından, I. Dünya Savaşı'nda Çanakkale'de savaşan Urfalı şehit ve gazilerin hatırasına yaptırılan çeşme, yapıldığı yıl Vali konağı önüne dikilen anıt, 1972 yılında Vali Turgut Sayın tarafından Abide Kavşağı’na monte edilmişti.

9 m. yüksekliğindeki abidenin üzerinde Kafkas yolu, Ankara yolu, Bağdat yolu ve şehir merkezine giden Mustafa Kemal Paşa caddesini gösteren yazılar ve ok işaretleri bulunuyor.

Anıtın çevresi önceki yıllarda da olduğu gibi yeşil alan olarak düzenlenecek.

Edessa TV

Anahtar Kelimeler:
Abide KavşağıAnıt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.