banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Abdulvahap Yoltay'dan Eplike Hat Sergisi

Şanlıurfa Belediyesi Sergi Salonunda açılan Aplike Hat Sergisindeki tablolar sergiyi gezenleri büyülüyor.

hepsi bir birinden değerli olan bu tabloların yapımı için büyük zaman ve sabır gerektiğini söyleyen hat sanatçısı Abdulvahap Yoltay; "bu tabloları yapmak büyük bir azim istiyor. sabır istiyor. bir tablonun sadece iskeleti için 1 gün çalıştığım oluyor. herkes bu sanatın sabır isteyen bir sanat olduğunu söylemesine ramen, bence bu sanat insana sabrı öğretiyor. ben bu sanatla sabrın ne olduğunu öğrendim. bitirdiği her tablo sonrası kendimi huzurlu hissediyorum" dedi.

Çeşitli işlerde ve yurt dışında da çalışan Yoltay, Şanlıurf'nın ilk yerel özel televizyonu olan ŞRT'nin de kurucusu olan Yoltay, hat işine 1996 yılında cezaevinde yaptığı hat tablolarını sergileyen rahmetli Osman Göncü'den etkilendiğini ve ilk derslerini Osman güncüden Aldığını söyleyen Abdulvahap Yoltay; "Çevremden yoğun tepki aldım. Hiç kimse 'sen bu iyi yapabilirsin' demedi. ama ben kararlılık gösterdim. sabır gösterdim. Bugün geldiğim noktada, o gün 'Yapamazsın' diyenler şimdi takdirlerini gizleyemiyorlar" diyor.

Abdulvahap YOLTAY KİMDİR
1958 Yılında Şanlıurfa’da doğdu
İlk-Orta-Lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamladı
1972 yılında Oto Tamirciliği
1986 Atatürk Barajında İşçi
1987 Yılında yurt dışında  işçi
1991 Yılında Şanlıurfa’da Türkiye’nin ilk yerel televiz   yonu ŞRT’yi kurdu
1996 yılında Şanlıurfa Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açılan Aplike Hat Sergisinden etkilenerek,Aplike Hat çalışmaya başladı, bu sanata halen devam etmektedir.
Evli ve dört çocuk babasıdır.

Haber: Mehmet Guli Aslan/ Balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.