banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Abdullah Yeğin'den sadeleştirmeye bedualı tepki VİDEO
Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin Bursa'daki Bediüzzaman programlarına katılmadı. "Ağabeyler Konferansı" için görüntülü mesaj gönderen Abdullah Yeğin ağabey, önce programı tebrik etti. Dua ettiğini ifade eden Yeğin ağabey, daha sonra Risale-i Nur'u sadeleştirme çalışmalarına değindi.

İşte Abdullah Yeğin ağabeyin mesajı:



Muhterem kardaşlarımız esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü. Cenab-ı Hak hizmet-i imaniye için toplantınızı mübarek eylesin, hayırlı eylesin. İnşallah bizler de sizinle beraber gibi dua ediyoruz.

Fakat ben biliyorsunuz birkaç gündür Risale-i Nur hakkında Üstadımızın fikirlerine muhalif olarak, Üstadımız razı olmadığı halde, Üstadın varisleri razı olmadığı halde, Üstadın talebeleri, Risale-i Nur talebeleri dünyanın her tarafına dağıldığı halde Risale-i Nur anlaşılmıyormuş diye, sadeleştirme diye bir uydurma çıkardılar. Ben bu millet harekete geçmedikçe, bu millet, kardaşlarımız, Nur talebeleri... İlk mektep mezunu olmayan bile, ilkmektebi okumayan bile Risale-i Nur'u okuyor anlıyor. Bunlar, bilgiçlik taslayanlar ve bu şekilde hareket edenler susmadıkça ben bu gibi toplantılara gelmeyeceğime söz verdim, kusura bakmayın. Ben şimdi gelemiyorum. Siz Nur talebesi olarak vazifeniz neyse yaparsınız inşallah.  Cenab-ı Hak sizleri muvaffak eylesin.

Bu yazanlar; mesela Mehmet Ali Bulut kardaşımız ne kadar güzel izah etmiş, diğer kardaşlarımız ne kadar güzel izah etmiş, yani bunlar haksız mı konuşuyor? Üstad Bediüzzaman'ı dinlemezsek başka kimseyi dinlemeyiz. Allah bizi Üstadımızdan ayırmasın. Üstadımıza hakaret edenler cezalarını Allah'ın izniyle bulurlar diyeceğim. Esselamu Aleyküm. Kusura bakmayın ben sinirli konuştum. Allah kusurlarımızı affetsin.
Abdullah Iraz / Risalehaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.