banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

8.'ci 'İyilik Ödülleri' sahiplerini buldu

Şanlıurfa Nevali Otelinde düzenlenen ödül törenine Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Milletvekilleri Abdülkerim Gök, Seydi Eyyüpoğlu, Yahya Akman, Emin Önen Zeynep Karahan Uslu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük,  İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İl Başkan Vekili Erlan Sözen ve çok sayıda ulusal ve uluslararası davetli katıldı.

Ödül töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: İyilik yapmanın insanın fıtratında olduğunu, iyilik olgusunun vakıflar yoluyla kurumsallaştırıldığı bir medeniyetten geldiklerini söyledi.

İyilik derken sadece maddi yardımda bulunmak değil. Bunun içine her şey girdiğini söyleyen Akdoğan; "Hakikatı tutup kaldırabilmek, zalime 'sen zalimsin' diyebilmek, hakikatı haykırabilmek, adaleti savunabilmek, gerektiğinde zalimin suratına sen katilsin diyebilmek, one minute diyebilmek, işte bunlar hepsi bir hayırdır. ve biz yaşantımız boyunca zulme karşı mazlumun yanında olmuşuz. Bu iyilik iklimi en son 1,5 milyon Suriyeli göçmeni kabul etmemizde ortaya çıktı. İki günde 150 bin Suriyeliyi kabul etmemizde ortaya çıktı. Güya çok zengin, müreffeh, çağdaş ülkeler kılını kıpırdatmazken Türkiye 1,5 milyon insana aylardır bakıyor. Biz bunu asli, insani vazife olarak, ahlaki bir duruş olarak görüyoruz. Bunu yapmazsak kendimizden utanırız diye bakıyoruz. Çok zengin olduğumuz için bunu yapmıyoruz. Bizden nice zengin olan ülkeler var, hiç umurunda değil olup bitenler. Biz tek başımıza da kalsak devam ettireceğiz." dedi.


"İyilik meziyet değil, olması gerekendir"

Bakan Faruk Çelik ise tarih boyunca olduğu gibi Şanlıurfa'nın son günlerde de Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtler ile insanlığa misafirperverlik örneğini verdiğini söyledi.

Çelik, çıkarlar üzerine değil, değerler üzerine formüllerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, insanlığın paylaştıkça, tok paylaşmazsa yok olabileceğini belirtti.

Değerler üzerine bir dünyanın inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Acaba iyiler görseydi ki bir gün iyiler ödül alacak. İyilik yapmak bir meziyettir inanır mıydılar diye soruyorum ve inanmayacaklarını düşünüyorum. İyilik bir meziyet değil, olması gereken bir şeydir, zaten olması gereken bir tablodur. İyilik, mutluluğun kaynağıdır eğer mutlu olmak istiyorsanız iyi olmak durumundasınızdır. Kötüler mutlu olduğunu zanneder, kötüler hiçbir zaman mutlu değildir. Mutluluğun kaynağı iyiliktir" diye konuştu.

Faruk Çelik'in konuşmasından sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük birer selamlama konuşması yaptılar.


Törenin sonunda 6 kategoride 7 ödül verildi.

Ödülleri alan kuruluşlar şöyle:

"Uluslararası Hayırsever İyilik Ödülü Gazze Şehir Hastanesine, Yılın Vakfı İyilik Ödülü Endonezya Yardım Kuruluşuna, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü LC Waikiki firmasına, Yılın Hayırsever İşadamı İyilik Ödülü iş adamı Ethem Sancak'a, Yılın Kamu Kurumu Sosyal Sorumluluk İyilik Ödülü İstanbul Büyükşehir Belediyesine, Yılın Derneği Ödülü İnfak Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, Juri Özel Ödülü ise Gemze Kaymakamlığına verildi."

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.