banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

69 yaşındaki ninenin Kur’an öğrenme aşkı


Her yaşta Kur'an'ın öğrenilebileceğini ispatlayan 69 yaşındaki Rabia Çelikoğlu, daha önce Elif-Ba’yı bile bilmediğini, Kur’an Kursu’nda aldığı eğitimle önce Elif-Ba’yı öğrendiğini ve şimdi de Kur’an-ı Kerim okumaya başladığını söyledi.

Bugüne kadar Kur'an'ı öğrenmemenin kendisi için büyük bir kayıp olduğunu belirten 69 yaşındaki Rabia Nine, ‘Kur’an okumanın yaşı yoktur’ diyerek özellikle gençlere seslenerek, “Ben gençliğimde öğrenemedim. Fakat sakın gençlerimiz ihmal etsinler gençliklerinde Allah’ın yolunda yürüsünler. Bu yaşta ne öğrenirlerse onlara o kalır.” dedi.

“Öğrendiğimden bu yana 6 defa hatim ettim”

Artık bu yaştan sonra Kur’an-ı öğrenemem diyerek geri durduğunu ifade eden Rabia Nine, okumaya başlayınca kendisinde Kur’an okuma azmi başladığını ifade ederek, “Evimizin yanında bulunan kurs hocası gel ben sana Kur’an öğreteyim dedi. Ben ona bu yaştan sonra nasıl öğreneceğim dedim. Öğrenemem dedim. Ama Allah’a hamdolsun kursa gidip öğrendim. Allah’a hamdolsun hocamın yardımı ile Kur’an’ı öğrendim, Allah ondan razı olsun. Öğrendiğimden bu yana 6 defa hatim ettim. Önceleri bir Kelime-i şehadet getirmeyi bile bilmiyordum. Ama şu an düzenli olarak Kur’an’ımı okuyorum. Rabbim herkese öğrenmeyi nasip etsin.” temennisinde bulundu.

“Ben gençliğimde öğrenemedim, fakat sakın gençlerimiz ihmal etsinler”

Kur’an okumanın yaşı olmadığını belirten Rabia Nine, özellikle gençlere seslenerek, “Allah ve Peygamber aşkı yüreğimde idi. Gece gündüz ağlıyordum. Allah (cc) yolunda gitmeyi ve Kur’an’ı öğrenmeyi çok istiyordum. Allah’ın yolundan başka bir yol yoktur. Gençlerimiz Allah’ın gösterdiği yolunda gitsinler. Ben gençliğimde öğrenemedim. Fakat sakın gençlerimiz ihmal etmesinler. Bu yaşta ne öğrenirlerse onlara o kalır. Ben bilmiyordum, ama siz okuyun. ” tavsiyelerinde bulundu.

“Kur’an-ı her gün okuyorum, okumadığım gün canım sıkılıyor”

Kur’an okumaktan daha güzel bir şeyin olmadığını ifade eden Rabia Nine, Kur’an okudukça huzur bulduğunu söyleyerek, “Kur’an-ı her gün okuyorum. Okumadığım gün canım sıkılıyor. Her gün gücüm nispetince okumaya çalışıyorum. Kursuma düzenli olarak gidiyorum. Yüreğim yanıyordu, Kur’an-ı öğrenmek için her zaman Allah’a yalvarıyordum. Gelinim Kur’an öğrenmek için kursa gidiyordu. O evde Kur’an okudukça bende okumak istiyordum. Fakat bilmediğim için okuyamıyordum. Bu defa Kur’an-ı açtım oturup ağlamaya başladım. ‘Allah’ım! Bütün Müslümanların yardımcısı ol ve Senin kitabını öğrenmeyi bana da nasip et’ diye dua ettim. Kur’an-ı öğrenmeyi yüreğimden isteyince Rabbim de bana nasip etti.” dedi.

“Dünya yolunu bırakıp ahiret yoluna yönelsinler”

Gençlerin bu günlerin kıymetini bilerek İslam’a yönelmelerini tavsiye eden Rabia Nine, “Ne zaman namaza dursam, Allah’a dua ediyorum. İyi ki diyorum sen bize rehber olan bu Kur’an’ı gönderdin. Herkese okumayı, öğrenmeyi ve onunla amel etmeyi nasip et. Gençliğimde çok merak ediyordum. Fakat eski zamanlar böyle değildi. İşimiz çoktu. Pek fazla zamanımız olmuyordu. Bu gün gençlik ölüm ile pençeleşiyor. Her köşe esrar ve tinercilerle dolmuş. Allah ve Peygamber yolunda yürüsünler. Dünya yolunu bırakıp ahiret yoluna yönelsinler. Okullarımıza kadar bu illetleri yerleştirdiler.” Şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.