banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

3. Ulusal Balıklıgöl Şiir Akşamı gerçekleşti
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Vekili Mehmet Fevzi Yücetepe, Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Necdet Karasevda ve diğer davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen şiir akşamında sahne alan minik şairler ve konuk şairler, birbirinden güzel şiirlerini “Tarihin Sıfır Noktası Şanlıurfa’da” seslendirmenin mutluluğunu yaşadılar.


ŞİİRİN KALBİ URFA’DA ATTI.
“3. Ulusal Balıklıgöl Şiir Akşamı” etkinliğinde Şair Nabi, Şair Abdi ve daha birçok ünlü şairin yetiştiği Şanlıurfa’da Urfalılar adeta şiire doydu.
Sinema oyuncusu ve öykücü Nilüfer Açıkalın'ın sunumuyla gerçekleştirilen şiir akşamı öncesinde Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu davetlilere birbirinden güzel nağmeler seslendirdi.
Balıklıgöl’de yapılması planlanan ancak ardından Şair Nabi Kültür Merkezi’ne alındığı duyurulan şiir gecesine ilgi gösteren Şanlıurfalılar ilk olarak Ziyaeddin Akbulut İlköğretim Okulu öğrencilerinin birbirinden güzel şiirlerini dinlediler.


MİNİKLERDEN PROTOKOLU DUYDULANDIRAN ŞİİRLER
Ziyaeddin Akbulut İlköğretim Okulu öğrencilerinin duygu dolu şiirlerine dayanamayan ve oldukça hüzünlendikleri gözlenen protokol üyeleri ağlamamak için kendilerini adeta zor tuttular. Bedirhan Gökçe’nin yazdığı “Sol Yanım Acıyor Anne ve Baba” adlı şiirlerini seslendiren miniklerin sahne performansı görülmeye değerdi.
Şiirlerin türkülerle kaynaştığı 3.Ulusal Şiir akşamında  miniklerin ardından sahneye çıkan konuk yazarlardan Bejan Matur, İhsan Deniz, Hüseyin Alemdar, Hüseyin Peker, Necdet Karasevda, Nazım Payam, Ayten Mutlu, Mehmet Aycı, Mehmet Kurtoğlu, Recep Garip, Hasan Akçay, Şaban Abak, Celâl Fedai, Sefa Koyuncu, Sıtkı Caney, İlter Yeşilay, İbrahim Tezölmez, Faruk Habiboğlu, Nihat Özdal ve Özcan Ünlü gibi önemli isimler şiirlerini Tarihin Sıfır Noktası olan Şanlıurfa’da seslendirdiler.



Şanlıurfa Belediyesi ile Anadolu Yazarlar Birliği’ne Şanlıurfa’da böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı teşekkür eden Vali Celalettin Güvenç kendilerini şiir dolusu bir gece yaşatan konuk yazarlara ve miniklere teşekkür ettiğini söyledi.
Belediye Başkan Vekili Yücetepe ve Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Karasevda, geceye katılan Urfalı ve konuk yazarlara minnettarlık duyduklarını ifade ettiler. 



“GAZETELERİN KÜLTÜR-SANAT YAKLAŞIMLARI” PANELİ DÜZENLENDİ.
Şair Nabi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Değişen Medya Düzeninde “Gazetelerin Kültür Sanat Yaklaşımları” paneline Yenişafak Gazetesi’nden Özcan Ünlü, Zaman Gazetesi’nden Ali Çolak, Taraf Gazetesi’nden Sibel Oral, Bugün Gazetesi’nden Erdal Dağan, Star Gazetesinden Bedir Acar ve Türkiye Gazetesi’nden Sefa Koyuncu konuşmacı olarak katıldı.
Paneli ve şiir dinletisini Şanlıurfa Belediyesi ile ortaklaşa organize eden Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Necdet Karasevda, 3.Ulusal Şiir Akşamı programını geleneksel hale getirdiklerini ve programlarda Şanlıurfa’nın kültürel faaliyetlerine büyük bir katkıda bulunduklarını ifade etti. 
www.ballikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.