banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

3 bin Suriyeliye eğitim verildi

GAZİANTEP- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meslek Eğitim Kurslarıyla (GAMEK) ülkelerinde ki iç savaş nedeniyle eğitimleri yarıda kalan öğrenciler için Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi açtı. 1 Ekim 2012 tarihinden bu yana faaliyet gösteren eğitim merkezinde şuana kadar yaklaşık 3 bin Suriyeli mültecinin  eğitim gördüğü belirtildi.


Eğitimlerin Suriye müfredatına uygun olarak yapıldığını belirten GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar, ”Suriyeli öğretmenlerimiz ile beraber burada eğitimle birlikte sosyal faaliyetlere de ağırlık verdik. Geriye kalanlar ise yetişkin olan kişiler. Eğitimlerimiz tamamen Suriye müfredatına uygun olarak verildi. Suriye'den gelen mülteci öğretmenler arasından elemeler yaparak, eğitmen olan insanları tercih ettik. Suriyeli misafirlerimizin, savaş ortamından geldiklerinden dolayı sosyal hayata adapte olmaları sağlandı. Bu noktada spor, el sanatları, sinema salonlarında film izleterek bir nevi rehabilite merkezi olarak faaliyet gösterdik.”şeklinde konuştu.


Verilen kursların tamamının ücretsiz olduğunu ifade eden Dündar, “Yaptığımız etkinlikleri genel anlamda halkın geneline hitap edecek şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sergiler, seminerler, sinemalar, yarışmalar, tiyatrolar gibi etkinliklerin yanında, yazarları okuyucu kitleleri ile buluşturmaya çalışıyoruz.”açıklamasında bulundu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.