banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

23 Nisan Bayramı bazı çocuklara gelmez

ŞANLIURFA'DA çalışan çocuklar, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı buruk kutluyor. En yüksek çocuk nüfus oranına sahip olan illerin başında gelen Şanlurfa'da çocukların kimi mendil satıyor, kimi simit.

 Türkiye'de 22 milyon 870 bin çocuk, kendi adlarına resmi bir bayram olarak kutlanan 23 Nisan'da bile atölyelerde, konfeksiyonlarda yada sokakta çalışmaya devam ediyor. En yüksek çocuk nüfus oranına sahip olan illerin başında gelen Şanlurfa'da çocukların kimi mendil satıyor, kimi simit.Onlar henüz hayatlarının baharında iken kendilerini sokakta buluyorlar.Türkiye'de sokakta çalıştırılan çocuklarda başı çeken Şanlıurfa'da tablo halen aynı…

Kimi ayakkabı boyuyor, kimi ise simit satıyor

Okul okumayan ve sokaklarda çalışan çocukların büyük kısmı zorlu işlerde çalışırken, bir kısmı da simit satarak, ayakkabı boyayarak para kazanıyor.Şanlıurfa'da sayıları hızla artan çocuklar, caddelerde, tarihi mekanların kapılarında, bankamatiklerin önünde ve üniversite bahçesinde çalışıyor. Sokakta çalışan çocukların büyük çoğunluğu ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerden geliyor. Sokakta çalışanların sayılarının artması ailelerin artan yoksulluğunu da gösteriyor.Yaşları 6 ila 14 arasında değişen çocuklar, her ne kadar durumlarından pek rahatsız olmadıklarını dile getirseler de çalışmanın güçlüğü altında ezildikleri her hallerinden belli oluyor. 

Onları küçük hediyelerle sevindirelim 

OLAY'a konuşam Şanlıurfa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, sokakta çalışan çocukların en çok sevgiye, şefkate ihtiyaç duyduklarını belirtirken, Onların bu bayram günü unutulmaması gerektiğini hatırlatıyor ve şu mesajı veriyorlar:“Bayramın coşkusunu, güzelliğini bilmek onların da hakkı. Çocuklar için bu bayram çok şey ifade eder, adı üstünde çocuk bayramı. Hangimiz sokaklarda yaşayan ve kimsesizler yurdunda kalan çocukları alıp bir günlüğüne bayram şenliklerine götürdük, o minicik yürekleri sevindirdik, hangimiz o masum, o sahipsiz çocuklara “Bayramın kutlu olsun” dedik.  Yılda bir gün, çok değil sadece 23 Nisan günü annesiz babasız çocukları hatırlayalım, onları küçük hediyelerle sevindirelim. Bayram onların minik yüreklerinin sevinçleriyle güzelleşir”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.