banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

2012 Gençlik ve Namaz Yılı ilan edildi
13 Şubat Pazartesi günü Fatih Reşadiye Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Namaz Gönüllüleri, 2012'de özellikle gençlerin namazla buluşmasına ağırlık vereceklerini söyleyerek, gençlerin rahatça ve özgürce namaz kılabilmeleri için okullarda nezih mescitler açılmasını önerdiler.

2006'da Namazla Diriliş Seferberliği ilan ederek, “namazı sevdirmeye ve toplumda namaz bilinci oluşturmaya” yönelik çalışmalar yapan Namaz Gönüllüleri Platformu 2012 yılını Gençlik ve Namaz Yılı ilan etti. 13 Şubat Pazartesi günü Fatih Reşadiye Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Namaz Gönüllüleri, 2012'de özellikle gençlerin namazla buluşmasına ağırlık vereceklerini söyleyerek, gençlerin rahatça ve özgürce namaz kılabilmeleri için okullarda nezih mescitler açılmasını önerdiler.

Namaz Gönüllüleri Platformu adına yazar Abdullah Yıldız'ın okuduğu basın bildirisinde,“Namaz Gönüllüleri Platformu olarak, beş yıldan beri yaptığımız çalışmalara yeni bir ivme kazandırmak ve sosyal hayatın tamamına namazı yaymak amacıyla 2012 yılını “GENÇLİK VE NAMAZ YILI' ilan ediyoruz” dendi.

Çokluğuyla övündüğümüz gençliğin çok yönlü tehlikeler ve kötü alışkanlıklarla kuşatıldığı bir dönemde manevî ve ahlakî açıdan beslenmesinin kaçınılmaz bir görev olduğu belirtilen bildiride, toplumun tüm kesimlerini her türlü yozlaşma ve kirlilikten uzaklaştıracak olan manevî değerlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekildi.

Namaz Gönüllüleri Platformunun bildirisinde şu tekliflere yer verildi:

“İnsanımızın manevî değerleriyle yeniden buluşmasında namaz bilincinin belirleyici rol oynayacağına kesin olarak inanıyor, bu amaçla beş yıl boyunca aralıksız sürdürdüğümüz 'Namazla Diriliş Seferberliği'ne yeni bir boyut kazandırmak ve bu anlamdaki çalışmalarımızı özellikle gençlerimiz üzerinde yoğunlaştırmak istiyoruz. Bu gerekçelerle, aşağıdaki tekliflerimizi kamuoyunun ve yetkililerin dikkatlerine sunuyoruz.

Örgün eğitim kurumlarında okuyan yaklaşık 20 milyon civarındaki gencimizin özgürce namazlarını eda edebilmeleri için okullarımıza yeterli ve nezih mescitler açılmalıdır.

Cuma namazlarının rahatça kılınabilmesi için tüm resmî ve sivil kuruluşlarda mesai saatleri uygun hale getirilmelidir.
İsteyen herkesin vakit namazlarını kolayca kılabilmeleri için tüm resmî ve sivil işyerlerinde, alış-veriş ve kültür merkezi gibi sosyal hayatın tüm alanlarında uygun mescitler açılmalıdır.

Okullarda okutulmakta olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatı ile ders saatleri; Kur'ân-ı Kerim'i anlamıyla birlikte ve Peygamberimizin hayatını yeterli seviyede öğretecek şekilde yeniden düzenlenmelidir.
Camilerimiz; kadınların, gençlerin ve çocukların Cuma ve vakit namazlarını rahatça eda edebilecekleri şekilde elverişli hale getirilmelidir.

Namaz Gönüllüleri Platformu olarak 2006'dan bu yana yaptığımız çalışmalarda bizimle birlikte programlar organize eden ulusal ve yerel kuruluşlar adına bu tekliflerimizi kamuoyuna takdim ediyor; inanç ve ibadet özgürlüğünün en doğal gereği olan bu tekliflerin gerçekleşmesi için tüm siyasi partilerin, sivil kuruluşların, basın-yayın organlarının, aydınların ve kanaat önderlerinin destek olmalarını bekliyoruz.”

Namaz Gönüllüleri Platformu ve Faaliyetleri

2012 yılını Gençlik ve Namaz Yılı ilan eden Namaz Gönüllüleri Platformu; 2006 başlarında “İnsanımıza namazı sevdirmek ve namaz bilinci kazandırmak” amacıyla 100 kadar yazar, ilim, fikir ve sanat insanı tarafından bir“sivil aydın inisiyatifi” olarak kuruldu.

Platform, 19 Ağustos 2006'da yayımladığı bir deklarasyonla Namazla Diriliş Seferberliği başlattı

(http://www.namazladirilis.com/modul.php?yid=44&bl=15).

Bu çerçevede; yaklaşık 70 kadar yazar, ilahiyatçı, hatibin konuşmacı olarak katılımı; yine yaklaşık 200 yazar, ilim ve sanat insanı, kanaat önderinin desteği ve ulusal ve yerel planda faaliyet yapan 250 civarında partner kuruluşun organizasyonu ile şu ana kadar Türkiye'nin tüm illeri ile büyük ilçelerinin çoğunda, Kıbrıs'ta, Avrupa ve Balkan ülkelerinde toplam 1000'den fazla“Namazla Diriliş” paneli düzenlendi. Namaz Gönüllülerinin “Namaz” konulu bireysel konferans, seminer ve sohbetleri de bunlara eklenirse, binlerce toplantı ile yüz binlerce insana yüz yüze namaz anlatılmış oldu.

Bu zaman zarfında Namaz Gönüllülerinin hazırladığı “Namazla Diriliş” Kitapçığı, toplam 2 milyon adet dağıtıldı. Beş yıl önce 20 kadar olan “Namaz Bilinci” kitapları, şimdi 100'ü aşıp, toplam 5 milyon adet sattı. Grubun www.namazladirilis.com sitesi çok sayıda okuyucu tarafından izlendi (Sitede “Namazla Diriliş” kitapçığı, Namaz kitapları, Namazla Diriliş programları, Basında namaz, Namaz şiirleri, hikâyeleri, hatıraları, fotoğrafları... yer alıyor).

Ayrıca: halka namaz bilinci kazandırmayı amaçlayan çok sayıda radyo-tv programı yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Programlar dinleyici/izleyici üzerinde etkili oluyor. Ulusal ve yerel radyo-tv'ler ile gazete ve dergilerde yer alan Platform çalışmalarına dair haberler, ülke genelinde ve yurt dışında “Namaz”ı gündeme taşıyor.

Böylece, toplumun tüm kesimlerine Namaz bilinci ve duyarlığı kazandırılmaya çalışılıyor.

Namaz Gönüllüleri Platformu, beş yılı aşan zaman diliminde, “Namazla Diriliş” panelleri ve programlarına ek olarak; 2009 yılında “Haydi Camiye” kampanyası başlattı ve toplam 100 bin adet broşür dağıttı. 2010-2011 yıllarında Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı “Vahyin 1400.Yılı / Kur'ân Yılı” çerçevesinde yurt çapında “Kur'ân'la Diriliş” panelleri gerçekleştirdi.
Platform, 2012'de ise GENÇLİK VE NAMAZ YILI dolayısıyla gençliği merkeze alan ve gençliğin namazla buluşmasını hedefleyen çalışmalar planlanıyor. Tevhidhaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.