banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi MİLGEM Korvet Projesi

1982–2009 Fotoğraflarla Türkiye Sergisi Urfa’da!
“Fotoğraflı Türkiye Sosyal Tarihi” olarak adlandırılabilecek son 30 yılın en önemli karelerinden oluşan sergi, 31 Mart 2012 tarihine kadar gezilebilecek.

Foto Muhabiri Ali ÖZ kimdir?
1953 Silifke doğumlu, Ankara Siyasal Bilgiler Basın Yayın Yüksekokulu Radyo Televizyon Bölümü mezunu sanatçı; sırası ile Nokta, Güneş Milliyet, Cumhuriyet, Aktüel, Tempo, NTV MAG ve Birgün’de çalıştı ve halen serbest foto muhabirliği yapmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında pek çok kişisel ve karma sergi açan Öz, birçok ulusal ve uluslararası ödülün de sahibidir.
Siyasetin, toplumsal aktörlerin, sosyal değişimin kırılma noktalarının sinir uçlarında gezinen objektifi ile yaşam riski altında bile insana dair en yalın sözü, acı bir tebessüm tadında donduran enstantanelerinden 72’ye yakın seçkiyi bu sergide bir arada görmek mümkün. Yıldırım Türker’in de yorumladığı fotoğraf sergisi 26–31 Mart 2012 tarihleri arasında Şanlıurfa Belediye Sergi Salonu’nda gezilebilir.

MEFSAD’ın açılışı, sergi açılışı ardından gerçekleşecek!
Mezopotamya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği(MEFSAD)’ın açılışı, Ali Öz Fotoğraf Sergi açılışı ardından gerçekleştirilecek olup; dernek faaliyetleri ve gelecek etkinlikleri ile ilgili değerli katılımcılara ve basına açıklama yapılacaktır.
Şanlıurfa ili merkez olmak üzere, öncelikle yaşadığı bölgede, genel olarak da yurt bazında fotoğraf ve sinema sanatlarını geliştirmek, katkıda bulunmak ve bu alanlarda toplumsal, kültürel ve sanatsal çalışmalar yapmayı amaç edinen dernek, Şanlıurfa’da Ocak 2012 tarihinde kurulmuştur.
Kurulduğu günden bu yana temel ve ileri fotoğraf eğitimleri, kısa film atölyeleri, Fransız fotoğraf sanatçısı “Matthieu Chazal ile workshop” ve fotoğraf gezileri olmak üzere birçok etkinliğe imza atan MEFSAD, yeni etkinliği “Ali Öz Fotoğraf Sergisi” ve “Ali Öz’le Atölye Çalışması” ile, fotoğraf özelinde sanata ilgi duyan herkesle birlikte şehrin kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.