banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

18. Milli Eğitim Şurası başladı

 26 – 30 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan şûranın açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Talim terbiye kurulu üyesi Dr. Hacı Mustafa Açıköz, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

            Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin "Kasım ayında yapılacak büyük şuraya zemin hazırlaması noktasında il şuraları düzenlenmektedir. İl şuraları, bölge şuralarında çalışmalarını sürdürecekler ve bakanlığımız büyük şuraya bu hazırlıklarla gitmeyi düşünmektedir. 2001'de Şanlıurfa'da ilköğretim öğrenci sayısı 150 bin; bugün ilköğretim öğrenci sayısı 384 bin. Türkiye'de en fazla taşımanın yapıldığı il Şanlıurfa. 2180 yerleşim yerinden sabah çocuklarımızı evlerinden alıyoruz, akşam evlerine bırakıyoruz. Yaklaşık 50 bin öğrenciyi taşıyoruz. Geçen yıl öğrenci sayısının artmasına paralel olarak özellikle altyapıyı oluşturmaya ve güçlendirmeye yönelik ciddi çalışmalar söz konusuydu. Özellikle şunu altını çizerek ifade etmek istiyorum. Artık unuttuğumuz köy yok. Bize uzak olan öğretmen yok. Milli eğitim müdürlüğünün yaptığı çalışmalarla Urfa'nın her yerinde kendini hissettirmekte ve bu çalışmaları en üst düzeyde ortaya koymaktadır. Biz Urfa'nın bu büyüklüğünü özellikle dikkate alarak gelecekte Urfa'nın Eğitim ve kültür şehri olması yönünde ciddi çalışmalar sürdürmekteyiz. Bu çalışmayı Şanlıurfa'nın kendine özgü şartlarını da dikkate alarak, özellikle bölgeye, her şeyiyle emek verilmiş bir raporun taşınmasının önem arz edeceğini sizlerle paylaşmak istiyorum. İnşallah bu il şura çalışmaları, bölge şura çalışmalarına çok iyi bir referans olur. Orda çıkan kararların Ankara'da yapılacak çalışmalara yön vereceği muhakkak. Arkadaşlarımızın bu detayda konuya bakmalarında fayda görüyorum."dedi.

            Dr. Hacı Mustafa Açıköz yaptığı konuşmada, " Bizim hammaddemiz malzememiz her şeyimiz ne eğitimci olarak?  "İnsan". Öyle ise adı üstünde ulusal bir şûradır bu. Resmi büyük tutalım ama spekülasyon denizinde de boğulmayalım. Biz bu geniş alanda geniş röntgende kendi lokal alanımızda birebir spesifik derdimizi ifade edelim. Diyelim ki Urfa'da problem olarak yansıtabilecek olan 2180 okul, 50 bine yakın öğrenci taşıyoruz. Bu çok ciddi bir problem taşımalı eğitim. Her ne ise problemlerimiz lokal çerçevede ifade edilmesi görüşündeyim" dedi.

            18.  Milli Eğitim Şûrası kapsamındaki il çalışmaları ile geniş bir katılım sağlanarak, her alanda farklı görüşlerin ortaya konulmasına fırsat tanınması amaçlanmıştır. Böylece eğitim sistemindeki standartları daha ileri ulaştıracak kararların alınması hedeflenmiştir.

            Şûrada konular için ayrı ayrı komisyonlar kurulup, bu komisyonda başta eğitimciler ve akademisyenler olmak üzere konularla ilgili kesimlerden de temsilciler bulunmaktadır.

18.  Milli Eğitim Şûrasında aşağıdaki konular ele alınacaktır.

* Öğretmenin yetiştirilmesi, istihdamı ve mesleki gelişimi

* Eğitim ortamları, kurum kültürü ve okul liderliği

* İlköğretim ve ortaöğretimin güçlendirilmesi, ortaöğretime erişimin sağlanması

* Spor, sanat, beceri ve değerler eğitimi

* Psikolojik danışma, rehberlik ve yönlendirme.

Bu arada çalışmalar 30 Temmuz tarihine kadar devam edecektir.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.