banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen toz Sugeldi

100 bin kişiye tirit ziyafeti

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi ve Hayırseverlerin yardımıyla 100 bin kişiye tirit ziyafeti verildi. Tirit yemek isteyen vatandaşlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

 

“Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde gönüllü kuruluşlar, aşevi ve hayırsever vatandaşların yardımıyla 100 bin kişiye tirit ziyafeti Hz. İbrahim Peygamber Camii (Eski sanayi sitesi yanı) ve Hz. İbrahim (as) Peygamberin doğruğu mekan olan Balıklıgöl Dergah Camii’nin avlusunda vatandaşlara verildi. Kadınlarında yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

 

Şanlıurfa İl Müftülüğü ve Gönüllü Kuruluşlar işbirliğiyle organize edilen “Tirit ziyafeti” için Şanlıurfalılar sabah ezanında dağıtımın yapıldığı Balıklıgöl Dergah Camii ve Hz. İbrahim Camii'ne akın etti.

 

Şanlıurfalı Gönüllü Kuruluşlar Aşevi ve Hayırseverlerin desteği ile 250 koyun, 30 sığır kesilerek hazırlanan “Tirit” yemeğine, “30 bin yufka (Açık) ekmek, 3 ton yoğurt, 2 ton limon, 1 ton sarımsak” kullanıldı. Etin haşlanıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, limon sıkılarak tüketilen tirit 3 saatte tüketildi. Gönüllü kuruluşların temsilcisi Aziz Kutluay, “Kutlu Doğum Haftası nedeniyle 5 yıldır olduğu gibi bu yıl da tirit dağıtımını gerçekleştirdik. Sünnet olan bu güzel geleneği devam etmek istiyoruz” dedi.

 

Tirit yemek isteyen vatandaşlar Otel El Ruha tarafında bulunan Balıklıgöl havzasına giriş kapısına kadar kuyruk oluşturduğu görüldü.

 

TİRİT ZİYAFETİ FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ!...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.