banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

1. Gençlik Şenliği başladı.

      6–7–8 Nisan 2010 tarihleri arasında devam edecek olan "1. Gençlik Şenliği"ne gençlerin yanı sıra 7'den 70'e tüm bölge halkı büyük ilgi gösteriyor.

     Hayati Harran-ı Mahallesi'nde yaptırılan Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hayati Harran-ı Gençlik ve Kadın Destek Merkezi'nde kurs gören kursiyerlere yönelik sosyo-kültürel ve sportif amaçlı düzenlenen "1. Gençlik Şenliği"nin açılışı halk oyunları gösteriyle başladı. Halk oyunları gösterisinin ardından dans gösterisi yapan gençlerin şenlikte oldukça eğlendikleri gözlendi.

    Her fırsatta bayanlarla, çocuklarla, yaşlılar ve gençlerle buluşmayı kendisine ilke edinen Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, 1. Gençlik Şenliği'nde yaptığı açılış konuşmasında Şanlıurfa Belediyesi olarak gençlere ve bayanlara yönelik merkezlerin sayıca artırılması için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

    Fakıbaba konuşmasında şu sözlere yer verdi: " Genç ve çocuk popülasyonunun çok yüksek olduğu kenar mahallelerde Hayati Harran-i Gençlik ve Kadın Destek Merkezleri gibi merkezlerin sayıca artırılması oldukça önemlidir. İnşallah 2 olan merkez sayımızı en yakın zamanda 4'e çıkararak bu ihtiyaca cevap vermeye çalışacağız. Şehrimizi ve ülkemizi seviyorsak bunun tek yolu gençlere ve çocuklara sahip çıkmaktır" dedi.

    Gençlik şenliğinin düzenlenmesinde emeği geçen başta Belediye Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe'ye, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kapaklı'ya, Hayati Harran-ı Gençlik Merkezi Sorumlusu Yasemin Savaş'a, Hayati Harran-ı Kadın Destek ve Eğitim Merkezi Sorumlusu Güler Kama ve diğer çalışanlara teşekkür eden Başkan Fakıbaba, konuşmasının ardından bir dizi açılış kurdelesi kesti.

    İlk olarak merkezde resim kursuna katılan çocuklara ait eserlerden derlenen resim sergisinin açılışı yapıldı.

     Eşi Gül Fakıbaba, Başkan Yardımcısı Yücetepe, YG 21 Kadın Meclis Başkanı Şeref Nur Alpan ve diğer davetlilerle birlikte sergiyi gezen ve resimleri hayranlıkla izleyen Başkan Fakıbaba kursiyerleri birer birer kutladı.

   Resim sergisinin ardından defileye geçildi. Merkezde dikiş nakış kursu gören bayanların çocukları annelerinin el emeği göz nuru eserlerini sergiledi. Usta mankenlere adeta taş çıkaran çocukların sahnede gösterdiği performans izlemeye değerdi. Defilenin sonunda annelerine bu imkanı sunan çocuklar, Belediye Başkanı Fakıbaba'ya bir şükran çiçeği takdim etti. Çiçeği büyük bir memnuniyetle kabul ederek havaya kaldıran Başkan Fakıbaba, Hayati Harran-ı Bölgesinde daha farklı projelere imza atacakları sözünü verdi. Defilenin sonunda emeği geçen hocalara Başkan Fakıbaba ve davetliler tarafından plaket verildi.

    Defilenin ardından El sanatları alanında kurs gören bayanların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerden oluşan serginin açılışı yapıldı. Buradaki ürünleri de bir bir gezen Fakıbaba, bayanları ve hocaları tebrik etti.

    Bölgede böyle bir tesisin açılmasından duydukları mutluluğu dile getiren Hayatı Harrani Kadın Destek ve Gençlik Merkezi Kursiyerlerinden Suna Çiçek, "Merkezin açılmasıyla birlikte bölgede yaşayan bayanlar olmak üzere bende evde boş oturmak yerine birçok branşta beceri kazandık.  Bu arada ilk kez mahallemizde bu bir şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

      Hayati Harani Mahalle Muhtarı Ramazan Çiçek ise Hayati Harrani Kadın Destek ve Eğitim Merkezi(KADEM)'nin bölgede açıldığından bu yana çok önemli hizmetlere ev sahipliği yaptığını belirterek, merkezin burada açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

   Çiçek, "Bölgemizde bayanlarımız maalesef imkanların yetersizliği yüzünden çok geri kalmıştı. Ancak burada açılan bu merkez sayesinde hemen hemen tüm meslek dallarında kurslar açılıyor. Biz açılan kurslardan oldukça memnunuz. Bize oldukça faydalı seminerler veriliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

   Resim sergisi, defile ve el sanatları sergisinin ardından sportif amaçla hazırlanan turnuvaların startı Başkan Fakıbaba'nın ayağından verildi.

   3 gün sürecek olan şenlik kapsamında gerçekleştirilecek olan futbol, basketbol, masa tenisi ve satranç müsabakaları sonunda dereceye giren gençlere ödülleri 8 Nisan 2010 Perşembe Günü Saat 14.30'da düzenlenecek olan törenle takdim edilecek. Ayrıca şenlik kapsamında yine 8 Nisan 2010 Perşembe Günü saat 15'te Grup Turkuaz gençlere bir konser verecek.

    Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Akçakale Yolu üzeri Ziraat Fakültesi Karşısı'nda bulunan Hayati Harran-ı Gençlik Merkezi'nde 6–7–8 Nisan 2010 tarihleri arasında toplam 3 gün sürecek olan "1. Gençlik Şenliği"ne gençler başta olmak üzere tüm Şanlıurfalıları davet ettiğini söyledi.

    1.Gençlik Şenliği kapsamında merkeze gelen yaklaşık bin kişiye Harran Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Meliha Atalay ve öğrencileri tarafından diyabet ve hipertansiyon testi yapıldı. Hastalık hakkında vatandaşları uyaran Prof. Dr. Atalay önemli bilgiler verdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.