banner2

Kıvırlık kuşları; bir kitap ismi
Kitabın Yazarı; Mehmet Sarmış
Kitap; Arines Yayınlarından çıkmış
Kitap, 20 başlıktan/hikayeden oluşuyor.
Kitabın konusu, Suriyelilerin dramı, kaçışı, yaşadıklarını konu alıyor.
  Mehmet Sarmış hoca, Kıvırlık Kuşları adlı hikaye kitabında bazen birebir yüz yüze konuşarak, dinleyerek ele almış hikayelerini…
  Oldukça akıcı, sade bir dille yazılmış olan Kıvırlık Kuşları adlı hikâye kitabı, tamamen gerçek hayatlardan elde edilen bilgilerle yazılmıştır.
Komşumuz Suriye’de başlayan iç savaş sonrası kitleler halinde evlerini, yurtlarını, akrabalarını, en yakınlarını, değerli arazilerini, anılarını bırakarak ülkemize kaçan/sığınan milyonlarca Suriyelinin göçünü anlatmış. Yanı başımızda kayıtsız kalamadığımız acıların insanlarını anlatmış.
  Kitap da bir öykünün de ismi olan "Kıvrık Kuşları”nın nasıl kuşlar olduğunu sizler de en az benim kadar merak etmişsinizdir. Hatta ben bu kuş ismini ilk defa bu kitap ile duydum. Merakımdan bu kuş ismini ve cinsini araştırdım…
  Kitap her ne kadar hikaye/öykü formatında yazılmış ise de, birebir yaşanmış, gerçek hayat hikayeleri olmasından kaynaklı olsa gerek ki, daha çok; konuya dair birer belge, araştırma ve tespitler şeklinde olmuştur.
  Mehmet Sarmış hoca bir eğitimci ve değerler eğitimi gönüllüsü, bir sevgi insanı… dolayısıyla kitapta ki konuları her zaman olduğu gibi siyasi bir yöne çekmeden, insani yönüyle kaleme almıştır.
 Kitapta ki yaşanmış hayat hikâyelerinin her biri, birbirinden (güzel demek istemiyorum) çünkü acıklı, çileli ve zor yaşanmışlıklar. Çaresizliğin ne kadar zor olduğunu ancak çaresiz kalanlar anlayabilir. Bu yaşananları dünyada ki hiçbir insan yaşamak istemez.
 Ben Kıvırlık Kuşları kitabını okurken bazı yerlerde çok duygulandım, bazen ağlamaktan okuyamadım, kısa süre ara vermek zorunda kaldım. Çünkü gözyaşlarıma hakim olamadım.   Bazen sevindim. Sevincim; bu kadar kötü insanların içinde, iyi insanların, yardımsever insanların olmasınaydı.
  Kitabın üçüncü hikayesi olan "Kaçan Gemi"nin hikayesi acıklı olduğu kadar, sevindiriciydi.
  Zira Mehmet beyin parkta karşılaştığı Suriyeli mühendis babayı ve iki çocuğunu sokakta bırakmayıp evinde bir hafta misafir etmesi, insanlığın ve vicdanın en üst seviyesiydi...
  Yine en çok etkilendiğim ve ağlayarak okuduğum “BÜYÜK UTANÇ” başlıklı bölümdü. Bu bölümü hepimiz televizyon, gazete ve sosyal medyadan hatırlıyoruz. Acıklı ve utanç verici bir hatırlama, hani  iki vahşinin (insan demek istemiyorum) hamile kadına tecavüz ederek 10 aylık çocuğuyla öldürdüğü ‘Emani’ adlı Suriyeli kadın..” akılların durduğu, vicdanların sustuğu olay. Kanımızı donduran olay… işte savaşın çocukları olan Suriyelilerin hikayelerini, acılarını anlatan bu kitabı, bir solukta duygulanarak ve vicdan azabı çekerek okuyacaksınız…
  Bu yüzden sözü fazla uzatmadan, kısaca bu kitabı okumanız lazım diyorum ve hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Mehmet Sarmış;
  1962 yılında Şanlıurfa’da doğdu. 1984 yılında Konya Selçuk üniversitesi, tarih bölümünden mezun oldu. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve öğreticilik; il milli eğitim müdür yardımcılığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü görevlerinde bulundu. Halen eğitim uzmanı olarak devam etmektedir. Ulusal ve yerel çeşitli dergilerde şiir, öykü ve denemeleri yayınlandı. Uzun yıllar yerel gazete ve internet sitelerinde köşe yazıları yazdı. Radyo programları hazırlayıp sundu. Türkiye yazarlar birliği üyesi ve halen Şanlıurfa şube başkanlığını yapmaktadır.
Yayınlanmış eserleri;
Küçük Yüreklere Dokunmak (öykü)
Yüreğin Sesi (öykü
Geleceği İnşa (eğitim)
Adanmış Hayat- Mehmet Akif İnan (biyografi)
Genç (eğitim)
Zor Hayatlar (öykü)
Umutla Umutsuzluk Arasında (öykü)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.