banner2

İçinde bulunduğumuz ay Rabiülevvel ayıdır. Bu ayın 12’sinde 19/20 Kasım 2018 Fahri kâinat efendimizin dünyaya teşrif ettiği tarihtir. Ülkemizde bu günü, geceyi ümmet fertleri mevlit okuyarak, okutarak, oruç tutarak, daha fazla ibadet ederek, paneller, konferanslar düzenleyerek kutlarlar. Allah resulü için ne yapılırsa azdır. İlk olarak 18 Kasım 2018 Pazar günü il müftülüğümüzce Dergâh Camii’nden başlayarak, kutlu doğum haftasının açılışı, etkinliğine şahit oldum. Kutlu doğumun teması Hz. Peygamber ve gençlik olarak il müftümüzce ilan edildi. Etkinlik Su Meydanı’na kadar salâvatlı yürüyüşle devam etti. İmamlar, ilçe müftüleri, halk etkinlikte olmakla beraber katılım azdı. Verilen mesajlar yavan ve yetersizdi. Hele etkinliğe sayın valimiz de iştirak etti ki, bence bir ilk olarak takdire şayandır. Aman! CHP görmesin irtica yaftasını tekrar gündeme getirebilir.

Diyanet ve camiası ile ülke genelinde Allah Resulü’nün veladetini gündemde tutmak, ümmet fertlerini bilgilendirmek akal olsa da, sevindiricidir. Allah Resulü veda hutbesinde yüz binlerce sahabeye hitaben: Ey ashabım! Benden sonra size iki şey bırakıyorum onlara sarılırsanız kurtulursunuz, sırt çevirirseniz zelil ve rezil olursunuz. O iki şeyden biri Kur’an-ı Kerim diğeri ise benim sünnetimdir. Kurana uymak, Allah Resulünün sünnetini icra etmek haftalara sığmaz. İnsan hayatı için her an, her zaman su, ekmek, hava, güneş, oksijen gibi zaruri bir ihtiyaçtır. Kutlu doğum haftasında genellikle Allah Resulünün ahlaki ciheti incelenir. Veda hutbesinde; faiz, ırkçılık, ayrımcılık, zina, zülüm, insan hakları beyannamesi gibi ilkeler olduğu halde, suya sabuna karışmadan sadece ahlaki ilkelerle etkinlik yapmak eksik olsa gerek. Tüm denizler mürekkep olsa, yeryüzündeki ağaçlar kalem olsa, tüm insanlar Allah resulünü yazmaya anlatmaya kalksa nakıstır. Allah Resulünü seviyorum demek yeterli değildir. Onun sünnet ikliminden her alanı nemlendirmek gerekir ki, gerçek sevgi olsun.

Bizler son Peygamberin son ümmetiyiz. Peygamberi görmeden iman ediyoruz. Allah resulünün hayatı, yaşayışı, savaşları, antlaşmaları, siyaseti, ticareti, insan sevgisi, sadakati, tüm yönleri ümmet için birer kılavuzdur. Bugün ümmetin çok sıkıntıları var. Tek sebep Kur’an ve sünnetten kopuştur. Dini, Allah sevgisini, peygamber sevgisini sadece Camilere hapsedenler, namaz kılmak, süper umreler yapmak, Camii sayılarını çoğaltmakla ümmet fertlerini uyutan, oyalayanlar, dini düzen olarak benimsemeyen beyinlerdir. Günümüzde Allahlık taslayan, kula kul olmayı şiar edinen görüşler, projeler, söylemler, ümmet fertlerine çare değildir. Müslümanları mesuliyetten kurtaramaz. Allah Resulü (SAV) âlemlere rahmet olarak gönderilendir. O Muhammed-ul Emin’dir güven abidesidir. Mekke’nin fethi ile Putları deviren büyük liderdir. İnsanlığı cahiliye adetlerinden kurtaran, tevhidi kalplere yerleştiren ahir zaman peygamberidir. O insana değer veren, adil sıfatının uygulayıcısıdır. O her peygamber “nefsi nefsi” derken, ümmetim ümmetim diyen kurtarıcıdır.

Bizler de onun ümmetiyiz. Yememiz, içmemiz, giyinmemiz, ticaretimiz, siyasetimiz, komşuluğumuz, insani ilişkilerimiz, toplumda sadakatimiz, ahlaki yapımız, edep ve hayâmız, adalet anlayışımız, din kardeşini düşünme anlayışımız ve nice meziyet yaşantımız ne kadar Allah Resulünün ilkelerine benziyor? Salât-u selam ya Resulallah diyoruz. Şefaat ya Resulallah diyoruz. Önderimiz, liderimiz sensin ya Resulallah. Senin izinden başka izler tanımıyoruz ya Resulallah izindeyiz ey Ağır ahir zaman Peygamberi (SAV.) Ya Resulallah Ümmet fertleri zalimlerin, allahlık taslayanların, Siyonistlerin, çağdaş putçuların zulmü ile inim inim inlemektedir. İnayet ya Rab ya Resulallah.

Faiz, zina, uyuşturucu, dünyevileşme, atalet, israf, Sünnet ve ilahi emirlerden uzaklaşma ümmet fertlerine bulaşmış. Feraseti Ümmet fertlerine nasip eyle Allah’ım. Dini düzen olarak kabul etmeyi, çalışmayı, uygulamayı ümmet fertlerine nasip eyle Allah’ım. Kalpler katılaşmış, gönüller çoraklaşmış, haramlar cesurca işleniyor. Basiret ver Allah’ım. Ümmet-i Muhammed tefrikada 73 fırkayı geçmiştir. Birlik beraberlik nasip eyle Allah’ım. İlimsiz, amelsiz, bıyıksız, sakalsız kolsuz, takkesiz, sözde hocacıklarla Allah resulünün sünnetine, hadislerine saldırı var. Ümmet fertlerini bu hainlerin şerrinden muhafaza eyle Allah’ım. Gerçek ulema, gerçek tasavvufu ümmet fertlerine nasip eyle Allah’ım. Ümmet olarak liderimiz, önderimiz Muhammed (SAV)’dir. İzindeyiz ya Resulallah. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.