banner2

Ekranlar da, yazılı basında ittifak, aslı ittihad kelimeleri gün geçmiyor ki dillendirilmesin. İttihad; birlik, aynı fikirde olmak. İttifak ise, uyma, denk gelme, uyuşma, uzlaşma manalarını ifade eder. Her iki kelimenin kökeni Arapçadır. Türkçemizde ittifakta, ittihatta birlik beraberlik manalarına gelir. Birlik beraberlik, aynı ideallerde uyuşma, buluşma, güzel şeylerdir. Toplum yararına yapılan ittifakları adı ne olursa olsun destekler, alkışlarız. Bunun tersi ittifakların semtine bile uğramayız. Şunu unutmamak lazım ki, yaradılışta insanlar düşünce bazında çok farklıdırlar. Bu olgu fıtridir. Fıtratı zorlamak, tek tiple insanları dizayna zorlamak, etkiden tepki doğurur. Yaklaşık dört ay sonra ülkemizde yerel seçimler yapılacaktır. İttifak kanunlarını çıkaran iktidar partisidir. Başkanlık için seçim yapılırken, Cumhur ittifakı kuruldu. Karşı tarafta Millet ittifakını kurdu. Cumhur İttifakı yanlıları Başkanlık olursa, her şey düzelecek, mazlumlar kurtulacak, Türkiye şaha kalkacak.

Siyaset peteklerine konanlarca çok dillendirildi. Seçimler oldu, Sayın Erdoğan başkan seçildi, düzelen hiçbir şey olmadı.16 Yıldır aynı nakarat, bırakmıyorlar. Kim bırakmıyor? Soru işareti… Millet sizi seçti ne yapacaksanız yapın. Rahmetli Erbakan’ın ifadesi ile “Denenmiş olan denenmez” diyordu. Müttefik stratejik ortak Amerika bir öksürüşle dövizler, faizler, ekonomik krizler, vergiler, zamlar zirve yaptı. Hani her şey düzelecekti, halen sıkıntılarını çekiyoruz. Halktan enflasyonla top yekûn mücadele isteniyor. Artan, yükselen döviz, zamlarla zaten fakirin, emeklinin, cebindekinin, yüzde kırkı uçmuş, tüm ekmeği yarıya düşmüştür. Bu ülkeyi yönetenler kimler? Kim bozmuşsa, ülkeyi bu hale getirmişse hiç mi yok bunların suçu? Olan suçu kabul etmek erdemliktir. Kriz yok diyenler ayağı yere basmayan, masa başında kesesi kasası kabarık olanlardır. İktidar partisi il belediye başkan adaylarını törenle ilan etti. Üç büyük ili iktidar almazsa beka sorunu olacakmış, onun için cumhur ittifakı tekrar yeniden devam dedi.

Siyasette dün dündür bugün bu gündür ya. Herkes yoluna, sözleri unutuldu bile, bazıları kendileri ittifak kurunca vatansever, vatan kurtarıcı, başkaları kurunca kolay yapıştırma ile vatan haini. Zillet ittifakı, Feto, kandil yandaşı ilan ediliyor. Bu ayrıştırma toplum fertlerine düşmanın kurşunundan beterdir. Kanunlarımızda vatan haini, terörist bağlantılı oluşumlar yasaktır. Gerçekten böyle bir şey varsa hainleri seçtirmek suçtur. Konuşulan siyaset dilinin ayrıştırıcı olduğu, ifrat tefrikten kaçınmanın gerektiği, orta yolu benimsemek toplum yararına olduğudur. Bu yazdıklarımdan iktidar partisini, muhaliflerini savunuyorum anlamı çıkmasın. İktidarın söylemleri bile muhalefeti andırıyor. İcra makamındaki bir siyasetçi, “Bize oy vermeyenlerin kalplerini de fethetmeye çalışacağız.” Dedi. Ne güzel bir söz… Yarış böyle olur. Bu sözü alkışlıyorum. Dünya saltanatı uğruna insanları töhmet altında bırakmak, karalamak, itibarını düşürmek korkak ve beceriksizlerin vasfıdır.

Dinen de günah hamallığına soyunmaktır. Bir tavuk yüz gramlık yumurta yumurtlar etrafı vaveylaya verir. Yaptığı da yüz gramlık bir yumurtadır. Bir inek hayat çeşmesinden bir batman süt verir de sesini bile çıkarmaz. Hatta bazı inekler sahibi sağarken, ayağını bile kaldırır. Aradaki farka bakın ibret alın. Ümmet bazında yaralı olan Müslümanlar hiç uğruna Din kardeşliğini unutmamalıdır. Dinimizde Kalp kırmak Kâbe’yi yıkmak kadar günahtır. Ülke hepimizin, hepimiz ayni gemideyiz gemi batarsa hepimiz batarız. Halka rağmen bazıları “Güç bende, ülkenin kurtarıcısı benim, herkes beni alkışlasın!” diyorsa yanılıyor. Siyaset, yönetme sanatıdır. Başta ülkemizin, ümmetin sıkıntıları varken, acil çözümler beklerken, hırslarla saldırgan siyaset dili aklı başında siyasetçilere yakışmıyor.

Siyaset aktörleri birbirini yutmaya değil, birbirleri ile yarış aktörleridir. Gücü elinde bulunduranları değil, hakkı üstün tutanları mumla arıyoruz. Helal harama riayet eden, kuldan, şer odaklarından korkan değil, Halık’tan korkanlar tercihimizdir. Kal-u bela’dan inananların düşmanı olan, bugün sözde dünya hâkimiyetini ellerinde bulunduran, İslam beldelerine kan kusturanlar Başta ABD, AB, BM, NATO, Rusya, Çin’in şerlerinden Allah’a sığınırız. Bunların medeniyet anlayışları kandır, sömürüdür. Bu hainlerle de ittifak, ittihat asla olamaz. İttihat, İttihad beşeri hiçbir fanide birlik olmaz. Gerçek birlik Din Kardeşliği’ndedir. Vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.