banner2


Camiler Allah’ın evleri olarak tarif edilir. Camilerin varlığı Ayet ve hadislerle sabittir. Camileri inkâr etmek, küçümsemek Din dışı bir eylemdir. İslam toplumunda Camiler Mukaddes ve dokunulmaz olarak ad edilir. Cami Cem toplama, birleştirme, yan yana gelme manalarına gelir. Camilerdeki saf düzeninde sınıf farkı yoktur. Fakir, zengin, rütbeli rütbesiz, amir memur, işçi, patron fark etmez. Oturmada saf bağlamada herkes eşittir. Ruhların dineceği, huzur bulacağı en nadide yerler Camilerdir. Camiler ilim irfan yerleri, Camiye gelenler için İman dolum tesisleridir. Dinimizde Camilerin çoğalması, Cemaatin olmayışı kıyametin alametlerinden sayılmıştır. Camilerin en büyük ziyneti cemaattir. Günümüzde çok görkemli Camilerimiz var, ne açıdır ki, (İstisnalar hariç) Camilerin çoğu Cemaatsizdir. Camilere cemaati mıknatıs gibi çeçen Dinin fedaisi gerçek hocalarımızdır. Camilerin hakkını İlim, amel, ihlâslı hocalarımız ancak verebilir. 
Bazı Camilerde Cami dernekleri var, sanki Cami görevlisinin amiri, bazı Camileri ise şahıslar yapmış, gerek Dernek, gerekse Camiyi yapanların müdahalesinden Cami görevlisi bazen kurtulamıyor. Ben dernek başkanıyım Camiyi ben yapmışım diye Görevliyi rahat bırakmaması Cami için en büyük engeldir. Beş altı aydır Şanlıurfa merkez Karaköprü ilçesinde ikamet etmekteyim. Diyanetten emekli birisi olarak Namaz vakitlerinde bazen Camilere gidiyorum. Çilekeş Cami görevlilerinin çoğunu tanıyorum. Aralık, Ocak ayları içinde iki Sabah Namaz vakitlerinde Karaköprü İNCİRLİ OVA Camisinde Namaz kıldım. Cami görevlisi Ahmet ALTUN, hocamız aynı zamanda hafızdır. Cami hocası tek görevli, çoğu zaman izin bile kullanamıyor. Camiye Müezzin verilirse hocanın hizmeti ikiye katlanır. Caminin arsasını üç vatandaş müşterek vermiş, Caminin arsası bayağı büyük, Cami hocacı Cami dışındaki Camiye ait arsada, Lojman, Taziye evi yaptırmak istemiş, cami arsasını verenler bırakmamışlar. İncirli ova Cami İmamı yıl boyunca Camide sabah namazından sonra her gün Mukabele okuyormuş, okunan mukabele sayesinde Hoca Cami camaatını mıknatıs gibi çekiyor. Keşke okunan Kur’an-ı kerim anlatılsa, yaşansa, ne büyük servet olur. 
Bu Camide iki sabah Namazı kıldım Camaat sayısı sabah Namazında üç dört saf sayı olarak yüz elliyi geçkin, hocayı tebrik etmemek elde değil. Her ayın sonunda ayda bir gün sabah Namazında Cami camaatına tirit ziyareti veriliyormuş. Tirit adetlerini kerih görmemle beraber, birleştirici yönünü severim. Her gün öğle ve yatsı Namazından sonra hocanın dini sohbetleri var. Çocuk okutması ise ayrı bir hizmet alanı, bu hocamız diğer hocalarımıza örnek olur inşallah. Bu kesiti İl Müftümüzün İlçe müftülerimizin nazarlarına sunmak istedim. Karaköprü İlçesi en çok gelişen İlçelerimizden birisi, genç belediye başkanı gece gündüz hizmetlere devam ediyor. İlçenin gelişimi sadece beton yığınları yüksek binalar, güzel yolar, parklar diyebilirim. İlin başka yerlerinde de olsa emniyet binasını, Çocuk hastanesini, resmi birimlerin çoğunu halk Karaköprünün içinde olmasını, görmesini istiyor. Karaköprü denilince Nar akla gelir, beton yığınları, binalar narları ezmiş Narsız nar günü bile kutlanıyor. Karaköprü de Nüfusa göre Camileri çok azdır. Çokça bina, sitelerin altına mescitler yapılmış bana biraz yavan geliyor. Mescidin üstünde 16 Ev daire olacak, Allah’ın evi Cami mescit bina altında olacak, Cevabını gerçek hocalarımız versin. Bu mescitlerin çoğu denetimsizdir. Vaazsız, sallabaşı al maaşı görünümündedir. 
Kara Köprüye gölge düşürenlerden biride Mahalle aralarında, bina altlarında okuma kurslarının açılması, kurs açanlara ruhsat verilmesidir. Günümüzde gençliğin nasıl eğitildiği her kesçe malumdur. Mahalleler arasında açılan okuma kursları, mahalleli sakinleri için inşa edilen parklarda oturmak imkânsız. Kısacası parkları din dışı görüntüler kirletiyor. Yetkililerin dikkatine arz ediyorum. Açılan okuma kurslarının caddeler üzerinde olması belki hoş karşılanabilir, mahalleler arasında açılmasına ise asla. Mahalle aralarında gençlerin flörtlerini mi seyredeceğiz? Yazıktır diyorum. Camiler Müslümanın ibadet yerleri olmakla beraber, Camiler cemaatle dolar, Cami görevlisi dinin emirlerini sansürsüz olarak cami cemaatine aktarırsa Caminin hakkı ancak verilebilir. Kaç gündür Ayasofya Camisi ile ilgili basında bazı yazılar okuyorum. Bazılarına göre Ayasofya Camisi açılırsa sanki şeriat gelecekmiş, açılırsa alkışlayanlardanım abartıya karşıyım. Ayasofya da Namaz kılınması beklenirken, bale yapılmış, ahlaksız projenin ortağı Koç muş, MEB bu çirkef projeyi iptal etmiş kalu killer daha neler göreceğiz. Camide Dinin Din adamını görmek,  gerçek dini anlatan hocayı  istemek görmek hakkımızdır… Vesselam…
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.