banner2

 

Unutulan Hicri Yılbaşına girmiş bulunuyoruz.( 21 Eylül 2017) Hicri yılbaşının Ümmetin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum. Muharrem ayı hicri yılbaşının birinci ayıdır. Ayni zamanda Muharrem ayı haram aylardandır. Cahiliye döneminde Araplar arasında çok savaşlar olduğu için bu aya hürmeten bu haram aylarda kan dökülmezdi, Şimdi ne helal aylar nede haram aylar, demeden her gün Müslüman kanı akiyor. Beşer icadı Demokrasiye İman etmek uğruna olsa gerek. Haram dört aylar şunlardır." Zilkade, Zilhicce, Muharrem, Receb " Aylaridir. Hicri ayların takvime göre isimleri ise şöyledir. Her Müslümanın hem kendisi hem de Çoluk çocuğuna ezberletmesi Müslümanın şanındandır. 1.) Muharrem 2.) Safer 3.) Rebbiülevvel 4.) Rebbiülahir 5.) Cemaziyel Evvel 6.) cemaziyel Ahir 7.) Receb 8.) Şaban 9.) Ramazan 10.) Şevval 11.) Zilkade 12.) Zilhicce Aylarıdır.

Yirmi Milyona yakin gencimiz Eğitim öğretime başladı Acaba kaç öğrenci hatta öğretmenleri bu ayları sayabilir? Müfredat değişmiş diye yere göğe sığdırılmıyor. Çok abartılı, nefes aldırmadan öte değildir. İnanç ilkeleri taksitle olmaz… Hele oy uğruna hiç olmaz… Değişti denilen eğitim sistemimiz halen, ezberci, maddeci, Kemalist, ırkçılık kokuyor. En iyisini istemek hakkimizdir. Hicret bir yerden bir yere nakil ise de asil olan kötülüklerden hicret etmektir. Öyle bir hicret ki, başta, batıl batı menşeli eğitimi tard edip, inanç esaslarına göre bir eğitim sistemi inşa etmek Müslümanların vazgeçilmezidir. Tüm alanlarda başta siyasette, ekonomide, hukukta yaşantının her alanında dinin düzen olarak kabul edilmediği yerden hicret etmek hicretin ilkeleridir. Bir toplum bu kadar mı dünyevileşerek dinden uzaklaşır? Hıristiyan âdeti Noel baba, yılbaşının bir kaç ay önceden reklamları yapılır. Alnı secdeli belediyelerimizin bazıları haramların işlenmesi için ortam hazırlar, o gece tüm emniyet güçleri seferber edilir ta ki, sarhoş kafalar bir şey yapmasın.

Kutlamak için devlet erkânı sıraya geçer belki maslahat icabı bunlar yapılıyor birileri diyebilir. İnancımın ilkeleri en az o haramlar kadar neden makes bulmuyor? Diye bunu sormak hakkim olsa gerek, pardon bir şeyi unuttum. Ülkemizde Laiklik var Din ayrı Devlet işleri ayrı. Din devlete karışmaz, ama devlet dine karışır diye ilkelerimiz var. Ben sadece yazıyorum düşünmede fayda var. Mensubu bulunduğumuz İslâm Dinini Allah resulü SAV. Mekke de cahiliye toplumuna Takriben 13 Yıl boyunca tüm zorluklara rağmen bu dini anlattı. Sonunda hicret etti. Medine İslam devletini kurdu. Tekrar Mekke’yi Fethetti. Hak batıl mücadelesinde Hak galip geldi. Savaşlar, ambargolar, göçe zorlamalar hiç bir Müslümanı yolundan alikoymadi. Canlar, mallar bir hak davaya feda edildi.

Hicret olayı çok geniştir herkes bu günlerde hicreti ya bir İlmihal kitabından yâda bir siyer kitabından okusun bilhassa genç kuşak okusun. Hicretle ilgili mevlamız şöyle buyurur (Kendilerine zulmedilirken, meleklerin canlarını aldığı kimseler var ya; melekler onlara şöyle derler; ne durumdaydınız? Niçin hicret etmediniz? Onlarda biz yeryüzünde zayıf ve güçsüz kimselerdik derler Melekler: Allahın arzı geniş değilmiydi? Orada hicret etseydiniz ya! Derler işte bunların gidecekleri yer cehennemdir. O ne kotu varış yeridir. Nisa S.A.97-Nisa suresinin 100 ve 101. Ayetlerine bakmayı okumayı tesviye ediyorum. Muharrem ayı içerisinde birde Aşure günü var çok kıymetli Birgen toplumumuz genellikle aşure dağıtır farz gibi yapışır. Sömürücüler için tam bir gelir kaynağı, Yahudilere benzememek için Eylül ayinin 29-30 veya 30 Eylül 1 Ekim Tarihlerinde aşureyi anmak sevap almak için oruç tutulursa en büyük sevaba mazhar olunur. Muharremin önünde yani30 Eylül de oruç tutmak mekruhtur. Nasaraya benzememek için. Hicri Yılbaşı Ümmetin kurtuluşuna, uyanışına vesile olması dileklerimle… Hicri Yılbaşımız mübarek olsun.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.