banner2

1440 HİCRİ yılbaşını 11 Eylül 2018 tarihinde idrak ettik. Nedense Dini gün ve geceler hep sessiz sedasız gelip geçiyor. Müslümanlarca pek önem verilmiyor. Gençliliğin hiç umurunda bile değil. Sadece Mesajlarla bu kutlu yolculuğu kutlamak gaflettir. İnsanlık başka şeylerle meşgul olmuş. Müslümanlar Dünyevileşmenin zirvesindedir diyebiliriz. Hicret bir yerden bir yere nakil olsa da, Dinimizde hicret büyük manalar ifade eder. İslam Dininin membaı Mekke ve Medine’dir. İki kutsal beldede İman dolum tesisleridir. Peygamberimize peygamberlik gelmeden önce, tüm müşrikler ve başları Peygamberimize Muhammed’ül emin diyordular. Kıymetli emanetleri ona bırakıyorlardı. Allah Resulüne Peygamberlik geldi. İlahi emri tebliğ et emri verildi. Allah Resulü de Allah’tan aldığı emirleri tebliğ etmeye başladı, önce gizlice yavaş, tedrici bir şekilde tebliğe devam etti. Ne zaman ki, Allah Resulü Allah birdir bende Allahın elçisiyim, Anlattıklarım Kur’an emirleridir dediği zaman. Müşrikler kudurdular kabullenmediler, çünkü şirk düzenlerine, cahiliye adetlerine çomak sokulmuş oldu.

Hz. Ömer’in Müslüman olmasıyla Müslümanların sayısı kırk civarındaydı. Şirk taifesi Müslümanlara işkence yapmaya başladılar. Her türlü işkenceyi Müslümanlara reva gördüler. Din Müşriklerin Putlarına, Zinalarına Faizlerine, Zulümlerine, Saltanatlarına karışıyordu. İnsanlara Kula kul olmayın diyordu. Tahammülsüzlük zirve yapmış, eziyetler doruktaydı. Dinin sahibi Rabbül âlemindi. Peygamberine Medine’ye hicret emrini verdi. Medine’de asil kadim iki aşiret vardı Evs ve Hazrec kabileleri İkisi de Başta iki cihan peygamberine ve Müslümanlara kucak açtılar. Önce Müslüman olanlardan fevç fevç Medine’ye hicret edenler oldu. Asıl hicret ise Allah Resulü ile sadık, Sıddık Ebu Bekir ile başladı. İşte Müslümanların hicri Yılbaşı dediğimiz kutladığımız olay budur. Hicreti yazmak doyumsuzdur. Mekânımız, Vatanımız Mekke’de olsa İçinde Kâbe’de, Mescidi Haram da olsa dava uğruna, tebliğ uğruna, Dini hâkim kılma uğruna hicret etmek dersini alıyoruz hicretten.

Bu günlerde Vatandan bahsedenler, vatanı din haline getirenlere duyurum dur. Hicret sadece mekân değişimi değildir. Müslümanlar tüm kötülüklerden hicret etmelidir. Semtlerinde kötülükler varsa bertaraf etmelidirler. Kötülüklerin semtine uğramamalıdırlar. Muharrem ayı içerisinde çok olaylar olmuş. Dini kitaplarımızda hepsi genişçe anlatılmıştır. Okumak anlamak, yaşamak her Müslüman’ın görevidir. Muharrem ayı içerisinde aşure var ki, Hakkında hadisler var, ne yazık ki Müslümanlarca aşure yemeğine indirgenmiştir. Siyasete, menfaate, şan şöhrete alet edilmiştir. Hicretin özünde beşeri soygun düzenlere karşı isyan bayrağını çekme hak adaletin hâkim kılma mücadelesi yatmaktadır. Muharrem Ayı Haram Aylardandır. Bu ayda savaş Katil yapılmaz. Gâvur zaten bu duygulara sağırdır. İslam beldelerinde kan dökmeye devam ediyor. Müslümanlar şer odaklarına alet olmamalıdır. Muharrem ayında çok hadiseler zuhur etmiş belirginleri şunlardır.

Atamız Âdem ile havanın duasının kabulü bu ayda olmuştur. Hz. İdris AS. Bu ayda semaya kaldırılmıştır. Nuh AS.  Gemisi bu ayda Cudi dağına inmiştir. İbrahim AS. Bu ayda halilürrahman unvanına kavuşmuştur. Hz. Süleyman’ın saltanatı bu ayda verilmiştir. Eyüp AS. Yakalandığı hastalıktan bu ayda kurtulmuş ve şifa bulmuştur... Yunus AS. Bu Ayda balığın karnından kurtulmuştur. Musa AS. Firavunun, Allah Resulü ise Ebucehilin şerrinden bu ayda kurtulmuştur. İsa AS bu Ayda semaya kaldırılmıştır. En büyük olay Allah Resulün un Mekke’den Medine’ye hicreti bu ayda olmuştur. Bu kadar olay hadise bu ayda olduğu için Bu aya Şehrül enbiya da denmiştir. Hicreti bu anlamda anlama anlatma şuurlu Müslümanların görevidir İnsanlık günahlar bataklığında boğulurken, nefisten, Şeytandan, Şehvetten, Şöhretten arınarak, Hayata yeniden günah işlememek üzere bismillah demeliyiz. Duaların kabulü günahları işlememekle mümkündür. İnsanlık kurtuluş arıyor Kur’an-a dönerse kurtulur. Kur’an okunmalı, anlaşılmalı, yaşanmalı, anlatılmalıdır. Bu duygularla tüm din Kardeşlerimin geçmiş hicri yılbaşını tebrik eder ümmet fertlerinin Kurtuluşuna vesile olmasın yüce Mevla’dan dilerim. Akıbet muttakilerindir… Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.