banner2

İnsanlık helal haram karışımı ile boğuşuyor. Laik sistemlerin, liberal ekonomilerin Helal haramı yoktur. Helal harama riayet etmeden tüm kazançlar meşrudur. Din dışı olan bu anlayış, Müslüman toplumları sel gibi önüne katmış sürüklemektedir. Kazançlarda helal haram mefhumu kalkmış vaziyette. Dinimiz de helal belli haramlar bellidir. Faiz Haramdır, tüm bankalar faiz müessesidirler. Bir zamanlar hocalar Seydalar, Şeyhler Bankanın semtine uğramak, para yatırmak, çekmek haramdır diyordular. Ne olduysa Faiz nerede ise helal ad ediliyor, plastik fetvalar uyduruluyor. İnsanların Dine uymaları gerekirken, Din kapitalist sisteme uydurulmaya çalışılıyor.

Camilerimizde hatipler Cuma günleri hep Cemaate kötülük yapmayın, haram yemeyin, kimseyi incitmeyin der. Kötülüğün, haramların, incitmenin bataklığı sisteme kimse toz kondurmuyor. Dinimizde İçkide haramdır, İçki tüm kötülüklerin membaıdır. Uyuşturucunun her çeşidi tereddütsüz Dinimizde haramdır. Bir zamanlar devletimizin Tekel bakanlığı vardı. Hoca Camide içki haramdır desin, sistem içkiyi üretmeye devam etsin. Dinimizde Zinada haram ve büyük günahlardandır. Hoca Camide zina haramdır desin AB Kriterlerine uyalım diye Meclisimizce Zina suç olmaktan çıksın. Zina severler de can benim istediğimi yaparım desin. Devletin resmi vesikaları ile seks Köleliği yapılsın, vergiler alınsın bütçeye konsun.

Hırsızlıkta Dinimizde haramdır. Hoca Camide hırsızlık haramdır desin, rant ekonomisinde yandaş kayırmada İhalelere fesat karıştırsın. Devletin hırsızı olsun. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yesin medeni hırsızlıkta kural tanımasın. Adam öldürmek, haksız yere bir cana kıymak büyük günahlardandır. Hoca Camide adam öldürmek haramdır, büyük günahtır desin. Üretimi bizim olmayan arabasıyla otobanlı yolda son suret, bir elinde şişe bir elinde Cep telefonu, yanında da sevgilisi, kafa sarhoş direksiyon hâkimiyetini kaybetti yol kenarında suçsuz insanlara çarptı, üç ölü iki yaralı, sürücü birkaç ay içinde toplum arasında, giden gitti kalan sağlar bizim.

 Dinimizin ilk emri okudur. Gençlik önce ahlak ve maneviyattan mahrum bırakılsın. Gençliğin eğitimi boyunca Maddeci, ezberci ladin eğitim verilsin. Haram olan şeyler niçin işleniyor densin. Peki bu saydıklarımın cezası nedir.Önce İslam da hırsızlık yapanın eli kesilir. Adam öldürene Kısas uygulanır misliyle İlahi emirde kısasta sizin için hayat vardır denir. Zina yapan Recim edilir, İçki içene ağır müeyyideler uygulanır, Beşeri hukukta yalanı savunan avukatlar, Hakkı savunan avukatlar müstesna, kanunların yetersizliğidir. Böylesi bir toplumda huzur olurmu? Tüm kötülüklerin bataklık yeri sistem olduğu içindir. Devlet suçları önlemede yetersiz kalıyor. İşin yok bolca cezaevleri yap, cezaevleri doluluk oranı ise gına getiriyor. İslam Dininin Kaynakları bellidir. Kur’an-ı Kerim, Hadisi şerifler, Kıyası fukaha, İcmai ümmet. Fıkıh; bu dört ilkenin içindedir.

Konumuzu yakından İlgilendiren bir konuya değinmeden geçemeyeceğim. Sivil toplum kuruluşlarından Din Bir DER Var Merkezi Ankara da Türkiye’nin değişik illerinde Şubeleri mevcut. Genel başkan Muhittin YILDIRIM bey dır. Kuruluş amacı: Ehlisünneti savunmak, Hurafelere karşı durmak İlim ehli yetiştirmek, Dini yaşantıda somuttan soyutu hayata geçirmek. İşte bu dernek Şanlıurfa Şubesi nezdinde 25 Ekimde Elliye yakın batıdan din adamı medrese Müderrislerini Şanlıurfa’da misafir etti Urfa da ki âlim Müderrislerin katılımı ile bu sayı yüzlercesini buldu. Konunun teması kardeşlik köprüsü idi. Bu hayırlı ekip topluma güzel tohumlar ekiyor. Eyyübiye belediyesinin bu organizasyonda büyük emekleri vardır. Teşekkürlerimi arz ederim.

Şanlıurfa Din Bir Der Şube Başkanı Sayın Hacı kurt hocama da İlimizi temsilen onurundan dolayı hürmetlerimi bildiririm. Bu ekip Doğu Güney Doğu Birkaç İli ziyaret edecekler. Niyetler çok isabetli ve doğru ne yazık ki, müeyyide sopası ellerinde bulunmamaktadır. Bu hayırlı kardeşlik Köprüsü konusunu yerel, ulusal basında hiç görmedim. Siyaset peteklerine konanlar bunu göremezler. Kim hayırlı bir çığır açarsa toplumun duasını alır. Günah çığırcıları ise dünyadan günah hamalı olarak dünyadan göçerler. Sistemler, rejimler İslam’a teslim olmadığı müddetçe Ümmet fertleri Haram helal karışımı ile yaşamaya devam ederler. Vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.