banner2

Hayırlı işlerde acele etmek İslami emirdir. Allah bizleri hayırlı işleri acele yapanlardan eylesin. Hayırlı işler yolculuğu çok çetindir, badireler, bariyerlerle doludur. Hayırlı işleri yapmada Rızayı bari esastır. Yapacağımız hayırlı işlerden Mevla razı ise gerisi kalu kildir. Kendi nefsinden başkasını da düşünenler ancak hayırlı işler ordusuna katılabilir. Mevcut nesiller bir öncekilerin hayırlı mirasına konarlar. Kendileri de hayırlı İşler yaparak, eserler bırakarak gelecek nesillerin öncüleri olabilirler. Kim toplum adına hayırlı bir çığır açarsa öldükten sonra bile amel defteri kapanmaz. Kendisine sevaplar gönderilir. Kim kötü çığır açarsa bunun tersi ile muamele görür. Toplum fertlerini ilgilendiren hayırlı işler yapmak zor olmakla beraber, İnsanlığı ifsat edici, bozucu şer işleri ise hayırlı işlere göre görünürde daha kolaydır denilebilir. İşin özeti hayırlı işleri yapmak öncü olmak zordur. Yıkmak ise çok kolaydır.

Hiç bir Peygamber, Sahabe, Tabiin, gerçek ehli tasavvuf, gerçek Ulema kötülüklere karşı bana ne dememiştir. Peygamberlik Müessesi son bulduğuna göre aynı yolun yolcuları, Peygamberler varisleri gerçek ulemalardır. İnsanlığın insanlıktan, Dinden koptuğu, Allaha karşı isyan bayrağını çektiği zaman ve mekânlarda gerçek âlimler susmamış, bedelde ödeyerek hakkı haykırmış, hakkı üstün tutan oluşumlarda yerini almıştır. Kötülükleri izale etme önce el iledir. Bu el devlet elidir. Seçilenler günah getiren şeyler için el kaldırmaz. Hayırlı işler için el kaldırırlar. Rakı yasaktır, faiz haramdır, zina kanunen tekrar suç olsun gibi kötülükleri imha edici yasalar ile mümkündür. İkincisi Dil iledir. Bu dil Âlimlerin dilidir. Üçüncü vasıta kalben buğz etmektir. Buda İmanın en zayıf derecesidir. Haksızlık karşısında susmayan diller Peygamber varisleridir.

Adana ilimizde Değişik isim altında İçki festivali düzenleniyormuş, bu çirkin tabloya sivil toplum örgütleri tepki göstermiş. Etkinliğin değişmiş, Adana kebabı ve şalgam festivali olmuş. Valilik harekete geçmiş, sözde festival iptal edilmiş. Yasağa uymamakla ayni melanet kutlanmış, İçkiseverler muradına ermiş, Peki Devlet nerede? Bir zamanlar Antalya’da bir belediye başkanı o kadar içki severdi ki, her sene içki festivalini düzenler, tankerlerle içki severlere servisler yapılırdı. Bu çirkin tablo kaç senedir nihayet bulmuş, hiçbir ilimizde bu çirkin adetlerin olmaması arzumuzdur. Her bir ana baba çocuğuna güzel terbiye, doğruluk, dünya ahiret ilimleri, kulluktan sapmama, insan sevgisi, günahlara dalmama mirasını ömrünün sonuna kadar vermelidir. Bu meziyetleri miras olarak bırakmalıdır.

Darbe meseldir Nuşirevan İran Hükümdarlarındandır. Bir av esnasında yaşlı piri fani birinin bir çukur kazdığını görür. İhtiyara yanaşarak be hey piri fani ne yapıyorsun? İhtiyar bir ceviz fidanını göstererek bu fidanı buraya dikmek istiyorum.  Hükümdar bunun meyvesinden yiyecek misin? Diye sorar. İhtiyar geçmiş nesiller ekti meyvesini biz yedik, bizde ekelim gelecek nesiller meyvesini yesin der. Hükümdar hemen bir kese altın ihtiyara verir. İhtiyar Allaha şükür ben meyveyi peşin yedim der hükümdar bir kese altın daha verir. İşte hayırlı işler yapmak en az bu misal gibi olmalıdır.

Meşru dairede insanların istifade edeceği her şey iyi amel hayırlı iştir. Ziya Paşanın dediği gibi Merkep ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Eğitimde, buluşlarda Ekonomide, şehirleşmede, siyasette, idarecilikte, adil paylaşımda, Adalette, insani ilişkilerde yardımlaşmada, Tıpta, İnsanlık için her alanda hayırlı işler de bulunmak, kervanına katılmak, öncüsü olmak, bilge insanların işidir. Batı hayranları batıyı alkışlamaktan vazgeçsin. Batının İnsanlığa vereceği hiçbir şey yoktur. Batı da aile mi var?  Batı teknolojide ilerlemişse, elindeki teknoloji ile insanlığın katilidir. Sömürerek maddi yönden şişmiş olabilir. Batı tüm İnsani değerlerde de sınıfta kalmıştır. Batılı mazlumlar bile Müslümanların kadim medeniyeti, hayırlı yol kervanları ile ancak kurtulabilirler. Siyasi, meşrebi, mezhebi, ayrılıklar bir tarafa bırakılarak başta İslam Ülkeleri, insanlık hayırlı işler yapmakla kurtuluş bekliyor. Hayırlı işlerde acele etmek dileklerimle… Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.