banner2

Günlük hayattımızda ister iş yerinde isterseniz arkadaş, eş ve dost çevresinde olsun sürekli bazı şeyleri-şeylerden şikayet ederiz. " örneğin; işyerinde ahmet çok yemek yiiyor veya beraber yemeğe oturuyoruz Rıdvan bizden çok sonra kalkıyor,." Bunlara benzer hayattımızdan surekli tekrarlanan şikayet konularından birkaçı. Enerjimizi bunlara vereceğimize, bu tür kırıcı konuşmalar yapacağımıza, bu enerjimizi kitap okuyarak, spor yaparak vb faaliyetler kullanırsak acaba toplumda nasıl bir iz bırakırız. yorum sizlerin benim yorumum; " ŞİKAYET PSİKOLOJİSİ; TEMBEL İNSANLARIN BAHANESİDİR."

 

"Hiç kimse hattasız değildir. Tabikide affedilecek-affedilmeyecek hatalar mevcuttur. Ama ne kadar derecesi yüksek bir hattayı affederseniz, sizin de o kadar büyük derecede olduğunuzu gösterir."
" KARANLIK BİR GECEDE YOLCULUK YAPAN BİR GEMİ KAPTANI GİBİ HATTALARI AFFEDİN."

İnsanlar Allaha dua eder ve belli bir zaman sonra istediğini gerçekleşmediğinden Allah duamı kabul etmiyor veya nasıl duamı kabul eder diye araştırma yapar, yazar, çizer ve isyan eder aslında Allah senin duanı kabul etmiş ama senin her istediğini hemen vermez. Bu kullum bende bunu istiyor ama buna ulaşması , istediği şeyle uyum sağlayabilmesi için zaman gerekir. ÖRNEK; Doktor olabilmen için ilkokul ve orta öğretimde Kimya, Fizik, Biyoloji vb. derslerin iyi olması gerekiyor. Çünkü; Tıp' ın temel taşları bu derslerdir. Tıp okurken bu derslerle ilgili çok terim karşına çıkacak eğer bunları öğrenmemiş isen acaba Tıp okumaktan ne kadar başarılı olabileceksin ? ve bunları bilmediğin için tıp okumak sana ne derece öğretici olmuş olur ? Temel taşları yerine oturturup sonra rabbinde dileyeceksin. " SEN ALLAHA DİLEĞİNİ DİLEYİP ZAMANI BEKLE, O AN GERÇEKLEŞMİYORSA BİLKİ O DİLEK İÇİN DAHA HAZIR DEĞİLSİNDİR."

www.facebook.com/gazetecihuseyinaslan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.