banner2


Harran Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitenin hizmetlerini halka tanıtmak amacıyla önce bir WhatsApp Grubu kurdu, sonra STK temsilcileri ile periyodik toplantılara başladı. 
İlk toplantı Tıp Fakültesinde yapıldı. 
Duyduğum bazı hususlar beni de ziyadesiyle memnun etti. 
Bunların en önemlisi kanserde erken tanı imkanı veren ve anladığım kadarıyla Gaziantep hariç bölge illerinde bulunmayan oldukça da pahalı Pet-Bt cihazının devreye girmesi. 
Yine hastanede su altı polikliniğinin bulunduğunu, ilimizde tek olduğu için hastalara aylar sonrasına randevu verilen uyku ünite oda sayısının arttığını öğrenmek de memnuniyet verici.
Rektörlük ve Tıp Fakültesi Dekanlığı, verdikleri hizmetlerin çeşitlerinin ve kalitesinin bilinmemesinden rahatsız. Urfalılarda var olan başka illere gitme algısını kırmak istiyorlar. Biz aynı hizmeti çok daha ucuza veriyoruz, diyorlar. 
Karalayıcı ve sadece üniversiteye değil Şanlıurfa'ya zarar verdiğini söyledikleri yazı ve haberlerden rahatsızlıklarını dile getiren yetkililer, yapıcı eleştirilere açık olduklarını belirttiler. 
Toplantı soru cevap bölümü ve yeni ünitelerin gezilmesi ile sona erdi. 
Toplantılara 15 gün sonra Ziraat Fakültesi ile devam edilecek. 
Bu tür çalışmaların gerekli ve önemli olduğunu düşünüyorum. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.