banner2

 

Helal belli, haram bellidir. Helalde bereket, huzur, hormonsuz gıda vardır. Teknoloji asrında halel haram karışmıştır. Yeter ki gelsin, zengin olayımda, zevke sefa sureyim de, son model arabam, telefonum olsunda, evim konforlu, döşeli odlumu bana yan bakan olamaz. Elde edişlerde helal aranmıyor. Bu düşüncede olanlar Allah korusun küfürle boğuşuyorlar demektir. Haramlardan kaçmak dünyadaki yakıcı ateş gibidir. Helal haram çizgileri Kur’an da, Sünnette, Fıkıhta belirtilmiştir. İnsanın Dine uyması gerekirken, ne acıdır ki, Din insana, modaya, Çağdaşlığa, batıl dünya düzenlerine uydurulmaya çalişiliyor. İslam toplumu için bu yanlış yol, haram istikamet tam bir felakettir. Sistem, rejim, düzen eli ve gücü ile insanları harama bulaştırma, alıştırmadır ki, Müslümanlar için felaketlerin felaketidir.

Marketlerdeki tavuk kesiminden, kasaptaki ete kadar artık şüphe uyandırıyorsa, haramların boyutu ortadadır demektir. Bu isyanin, haram işlemenin karşılığı bazen görüldüğü halde insanoğlu ibret almıyor. Aslına dönmüyor. Savaşlar, ölümler, göçler, açlıklar, gözyaşları, görünürde din düşmanlarının galibiyetleri, hastalıklar, sefalet, rezalet, zilletler bunun açık delilleridir. En uzun sınır Komşumuz Suriye sınırında mayın temizlemesi yapilirken, vizeler karşılıklı kalkarken, şu an aynı sınırda 750 Km. Duvar neden örülmüş?  Tefekkür etmek gerek. Birileri kumar oynuyor cezayı mazlumlar çekiyor. Su Allahın büyük nimetlerindendir. Temizdir. Bir köye bir İlçeye, bir İle su verilirken, önce büyük su depolarına aktarılıyor, bazen klorlanıyor, ondan sonra su veriliyor, her evde musluklar var. Su deposundaki su, müstamel ise, zehirlenmişse, temiz su içmek için musluk değiştirmenin ne anlamı var. Akan su zehirlidir. 

Okul güzel bir şeydir. Cehaleti gidermenin mekanidir. Okullar konforlu, donanımlı yapılıyor. Öğrenciye ders veren öğretmen ilimden, bilimden yoksun ise, öğrenci o okuldan ne alabilir. Hele öğrencinin elindeki kitap, din dışı, ezberci, maddeci, bilim ilimden ketim ise işiniz yok o kitapları bedava dağıtın öğrenci o kitaplardan bozulmaktan başka bir şey alamaz. Okullardan İmam-Hatipler temelde toplumun temel taşlarıdır denir. Bozuk eğitici, müfredatla istenilen din adamı yetişemiyor. İstediğiniz kadar İmam hatip okullarına yakin Cami yapın değişen bir şey olmaz. Kalite ortada, mihrap, mimber, vaaz kürsüleri gerçek din adamlarını bekliyor. Maddeci eğitimle üretim kalitesiz ve verimsizdir. Camiler toplumun İman dolum tesisleridir. İstediğiniz kadar Camileri çoğaltın, mazlum Müslüman halkın paralarını beton yığınlarına yatırın. Diyanetin, Diyanet vakfının tepe kısmında kökleşmiş ırkçı anlayışla Camilerden ümmet anlayışında verim alamazsınız.

Adliye binaları çok güzel yapılıyor. Toplum fertlerine adalet dağıtmak için, o adliye saraylarında adalet yoksa adalet mefhumu siyasilerin göbeğine bağlı ise, Adalet taraflı ise, güçlüden yana ise böylesi adalet sarayları hangi adalet anlayışına hizmet eder siz duşunun.  Evlilik büyük bir müessesedir… Aile yuvasının temelidir. Binanın temel taşıdır. Eğitiminde ilk basamağıdır. Bu kutsal evlilik yuvası, moda, çağdaşlık, kozmetik, heva balonları ile önce şişirilir sonra sönerse, bu aileden nasıl bir nesil beslersiniz. Bu günlerde Müftüler, imamlara nikâh kıyma yetkisi verilecekmiş, yeni bir buluş, nikâh kıyma dinen din adamının asli görevidir. Bu konu bile siyasete malzemedir diye düşünüyorum… Din adamının önündeki din dışı engeller kalksin, din adamı beşeri siyasetin hışmından korunsun din adamına en büyük iyiliktir. Dindışı giyimle, modalı düğün anlayışı ile Müftünün nikâh kıyması günah ortağı olmak demektir.

İmam Namaz kıldırma memuru müftü de Nikâh kıyma memuru konumuna düşerse üzülürüm. Haramları kovalayın, zemin, hazırlamayın yayılmasına oncu olmayın alkışlarım sizi. Konumuz haramlardan kaçmak haramların devlet eli ile de insanlara bulaştığını izaha çalışıyorum. Ticaret; helal harama riayet edilirse hem dünya hem de ahiret için büyük bir servettir. Dinimizde rızkın onda dokuzu ticarettedir. Ticarete faizi bulaştıran, emek veren paradan para kazanan küresel güç odakları bu anlayışla İslam ekonomisini rehin almiştir. Türkiye faizsiz sistem için çabalıyor. Risklerle beraber başarır inşallah. Gerek fert, gerek toplumlardan, sistem rejimlerden insanlara haram bulaşıyorsa, mazeretsiz günahlardan, haramlardan kaçınmak dinin emirleridir. Devlet eli ile günah işlememenin yolu dini düzen olarak benimseyip oluşması için çalışmaktır. Gerisi teferruattır vesselam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.