banner2

 

'Felâket' tanımının üzerinden 4 ay geçti... Bugün Halep, boğazı daha da sıkılmış durumda... Bir şehir dünyanın gözü önünde 'toplu mezar' a döndü... Şehirde hastane hizmetleri tamamen durmuş vaziyette... Kan merkezi kalmadı... Yaralılar şehirden çıkarılamıyor... Artık, su verilemiyor... Sınırlı sayıdaki kuyular ise karışan kimyasallar tarafından bir nevi zehire döndü... Açlık, susuzluk ve hastalık Halep'i acımasızca kuşattı...

Halep'in bugün insanî yardım koridoruna ve kamuoyu desteğine ihtiyacı var... Üstelik fazla vakit ve dayanma gücü yok... İnsanlığımız, kanımız ve inancımız için bu çığlığı çoğaltmalı ve harekete geçirebileceğimiz her yeri ama her yeri harekete geçirmeliyiz... Halep için hassasiyet taşıyan, ellerini vücutlarını taşın altına koyan kahramanların şu mesajını duyalım, duyuralım, lütfen çoğaltalım:

"Halep'te su ve gıda tükendi! Artık bu sese kulak verin. 2011 yılında başlayan Suriye iç savaşı, 2012 yılında Halep'e sıçradı. Halep halkı o tarihten beri vatanlarını Esad, Rusya, İran, IŞİD ve PYD'ye karşı savunmak için kimseden bir şey beklemeden direndi. Uzun zamandır kuşatma altında olan Halep, tek ulaşım seçeneği olan Kastello yolu üzerinden Türkiye'ye açılan koridor sayesinde az da olsa yardım alabilmekteydi. 5 yıldır savaşan Halep, yakıt, gıda ve su ihtiyacını yalnızca bu yolla temin edebiliyordu. Halep'in dış dünya ile tek bağlantısı olan Kastello yolu, 8 Temmuz 2016 tarihinden itibaren PYD ve Rejim tarafından kapatılarak Halep tam kuşatma altına alındı.

500.000 sivil insanın yaşadığı Halep'e sağır kalırsak, Rus uçaklarının bombaları altında, Rejim ve PYD kıskacında kalan şehirde gıda ve su stokunun tükendiği biliniyor. Halep için kamuoyundan yegane isteğim, yaşanan açlık tehlikesinin dünyaya duyurulması için bu çığlığa ses vermenizdir. Şu anda yardım ulaştırma imkânı kalmadığı için aynî ve maddi yardım toplamak bir yana bunun daha da ötesine geçmek gerekiyor.

Biliyoruz ki Türkiye, hain terör örgütü FETÖ'nün yaptığı alçakça saldırılarla hassas günler yaşıyor. Yine biliyoruz ki Kilis'e sadece 60. km uzaklıkta olan ata yadigârı Halep, Anadolu'nun doğal bir parçasıdır. Halep'te yaşayan insanlar din kardeşimiz, soydaşımız hepsinden önemlisi masum sivil insanlardır. Ve artık bu insanların sabırla ölümü beklemekten başka şansı kalmadı.

Bu da demek oluyor ki, bu aşamadan sonra müslümanların Müslümanlığını ve insanlığını kaybettiğinin göstergesidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.