banner2


 

Hak belli, batıl belli, helal belli, haram belli, faydalı zararlı da belli, Allahın en büyük nimeti olan aklini başkalarına kiralayanlar idrakten mahrumdurlar. Kiralık akıllar melüldür. Düşünmezler, iyi kötüyü ayırt etmeleri şeytana aboneliktir. Aklın sağlamlığı feraseti gerektirir. Ferasetle görmenin bakmanın zararı azdır. Müslümanlar hep başkalarını kötülerler. Müslümanlar pak geçmişi, hak savunucusu önderleri ile övünürler. Ancak onlar gibi yaşamayı, ilkelerini ilke edinmelerini akıllarından geçirmezler. Bugün inananların akaitlerinde sakatlık var. Yönetildiğimiz yönetimlerin, rejimlerin, sistemlerin, hangisinde Din ve Hak savunuculuğu var? Siyasetin, ticaretin, hukukun, eğitimin, çarşı, pazarın Allah’ı ayrı, Caminin, Namazın Allah’ı ayrı olabilir mi? Hâşâ; Allah’lık taslayanlar, kula kul olmayı meşru görenler, Allah yeryüzü, yönetimine karışamaz diyen, benimseyen şirk kafalıların böyle bir derdi bile yok.  Din ayrı devlet, yönetimi ayrı, diyenler hak ile batili harmanlayan Allah’a isyanda sinir tanımayan Ebucehil zihniyetlilerdir.

İslam coğrafyasında başımıza ne geliyorsa sakat amellerimizdendir. Bu sakat ameller bile bozulmaya çalışılıyor. Aile yuvaları dağılıyor beton yığınlar çok katlı binalar yapılıyor. Büyük bir müessese olan akrabalık, komşuluk sıfırlanıyor. Ümmet fertleri devlet eliyle faize bulaştırılıyor. Krediler, biletler, toto lotolar yarışlar, haksız kazançlar meşrulaştırılıyor. Haramlar helal hale getiriliyor. Sömürü aracı bankalar çok kar eden kurumlar arasında yer alıyor. Sayın reis bu haksiz kazançlara bir neşter vuracak diye bekliyoruz. Eğitim sistemi maddeci, gençlik maneviyatsız yetiştiriyor. Eğitimimiz ne kiliseye nede camiye benziyor. İşsizlikten diplomalı gençler yığınlarcadır.

Toplumda adalet mefhumu sıfırlanmış, adalet, yanlı telakki ediliyor. Haksiz yere mağdur edilen, ekmeği elinden alınan, yüz binlerce aileler var. Haksıza, suç işleyene cezası verilsin, suçsuzlar niçin mağdur edilsin? 28 Şubat mağdurları gibi. 28 Şubat menfur darbe faillerinden hiç biri şu ana kadar ceza almamış, üstatlık bunlar bizim çocuklardı. Ben böyle biliyorum 28 Şubatta mağdur edilen çok insanın halen mağduriyetleri devam ediyor. Haksiz yere zindanlarda bulunanlar, işinden olanlar, ekmeği elinden alınanların semtine bu güne kadar adalet uğramadı. Şu günlerde 20 yıl geçtikten sonra 28 Şubat darbe girişimi sanıklarından 60 Kişiye savcı müebbet istemiş, biraz manidar geliyor. Bana, ne verilirse verilsin, mazlumlara reva görülen zulümlerin karşılığı değildir. Hak ile batili karıştıranlar, güçlüyüm; o zaman haklıyım diyen yosunlu beyinlerin adaleti bu olsa gerek.

Hak hukuk olsa, haklıya hakkı, haksıza cezası verilse insanlar niye isyan etsin ki. Terörü yenmek için hep silah kullananlar, yaş kuruyu beraber yakanlardır. Terörü daha hırçın yapmaktan başka bir şey değildir. Bir toplumda Adalet olmazsa, adil paylaşım olmazsa o toplum yönetim olarak totaliter rejimdir demektir. Filistin konusunda vicdani olarak Venezuala devlet başkanı Maduro’nun Arap liderlerine; demeçleriniz, kınamalarınız batsın daha fazla hak sözleri mazlum insanların yüreklerine su serpmiştir. Sayın Erdoğan’ın tüm alanlardaki söylemleri, cesur çıkışları tüm insanlık için kurtuluş vesilesidir. Yöneticilerimizden söylemden ziyade, eylem, soyuttan somut, adımlar adalet adına, insanlık adına beklentilerimizdir. Amerika katil büyük şeytan, İsrail katil işgalci, Birleşmiş milletler adaletsiz, Avrupa insan hakları mahkemesi korsan ve yanlı, Avrupa birliği sömürü için aracı ise, yenidünya düzenini kim kuracak? Alternatifler nelerdir? Acilen düşünülmeli, gereği yapılmalıdır.

İnsanlık ızdırap içinde, bu böyle devam etmez. Barajlar patlamak üzere, elindeki dünyevi imkânları insanlık için kötüye kullananların sonu gelmiştir. Demokrasi dediler, yalan, insan hak ve özgürlükleri dediler yalan, özgürlük, laiklik dediler oda yalan yönetilenlerin artik bu yalanlara karni tok. İnşallah sıra Müslümanlarda, kurun, birliğimizi insanlık kurtulsun. Adı ne olursa olsun, yeter ki kurun bir adalet sistemini. Mekanizması insanlık adaletsizlikten kurtulsun, Kurun bir ekonomik, askeri güç zalimler, katiller haksız yere kan dökülmesin. Müslümanlar bunu yapar, taraftar olur. Bir helali gediğine koyarak yüz haram işlememeyi de hesaba kastin. Öyle bir adalet, insan hakları, adil paylaşım olsun ki, inanmayanlar bile özensin. Dinden anladığımız hak ile batılı karıştırarak, helal harami harmanlayarak bir yere varılmaz. Din düzen olarak benimsenmediği müddetçe. Mevlam hak taraftarı olanlardan eylesin… Vesselam.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.