Şanlıurfa || Balıklıgöl.com - Şanlıurfa'dan Dakika dakika güncel haberler
Son Dakika
Rihayê Qeza: 3 Mirin û 9 Kes jî Birîndar Şanlıurfaspor şampiyonluk kupasını aldı Toplu Sözleşme Müzakereleri Tıkandı mı? Fêsbuqa Îslamî Derket Bexça kî Dîrokî Bêgerin Komeleya Ayışığım Taştê Da Şanlıurfaspor kongresini ilk balikligol.com duyurmuştu Bahar Şenlikleri Dolu Dizgin Polîsê Sexte, Rast hate Girtin Qongeya AKP Ava Dibe
Misbah Hicri Harran üniversitesinde bir söyleşi yaptı
Misbah Hicri Harran üniversitesinde bir söyleşi yaptı
 
Rihayê Qeza: 3 Mirin û 9 Kes jî Birîndar
Rihayê Qeza: 3 Mirin û 9 Kes jî Birîndar
 
Şanlıurfaspor şampiyonluk kupasını aldı
Şanlıurfaspor şampiyonluk kupasını aldı
 
Has Parti Merkez İlçe Kongresini gerçekleştirdi-Fotoğraflı
Has Parti Merkez İlçe Kongresini gerçekleştirdi-Fotoğraflı
İlk insan Arabistan'da ortaya çıkmış
 
İlk insan Arabistan'da ortaya çıkmış
Leeds ve Porto Üniversiteleri öncülüğünde yapılan bir araştırma ilk insanların Arabistan bölgesinde görüldüğünü, buradan Afrika yoluyla dünyaya yayıldıklarını ortaya çıkardı
28 Ocak 2012 Cumartesi 15:26
Facebook
Google
Twitter
Yazdır

Altmış bin yıl öncesindeki insan göçüne ışık tutmak için genetik analiz yöntemi ile yapılan yeni bir çalışma; ilk insanların Arabistan'a yerleştiğini ve Afrika Boynuzu'ndan dünyanın diğer bölgelerine buradan yayıldığını gösteriyor.

Leeds ve Porto Üniversiteleri öncülüğünde yapılıp American Journal of Human Genetics'te yayımlanan araştırmada, insanın dünyaya yayılma göçlerinin başlangıcına dair geniş bilgi veriliyor.

Porto Üniversitesi İmmünoloji ve Moleküler Patoloji Enstitüsü'nden (IPATIMUP) Dr. Luísa Pereira konu ile ilgili olarak "İnsanın dünyaya yayılmasıyla ilgili cevaplanmayan en önemli soru Afrika'nın dışındaki ilk adımıyla ilgili. Popüler bir model, göçün ilk aşamasının Kızıl Deniz genelinden Güney Arabistan'a olduğunu öngörüyor. Fakat bölgedeki genetik bulgular oldukça zayıftı." dedi.

Pereira sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arabistan, Avrupa ve Kuzey Afrika'dan katılımcıların bulunduğu uluslararası araştırma grubu; başlangıç durumunda olan ve Afrikalı olmayan en eski üç kökeni analiz etti. Bu soyların kolları, insanın başarılı bir şekilde Afrika dışı hareket ettiği zamanla ilişkili.

Araştırmada kadın ırkının izini süren, mitokondrial DNA analizi kullanma, farklı popülasyonlar arasındaki bağlantıları kıyaslama için yararlı oldu. "

Araştırmacılar, Avrupa'dan yüzlerce örnek veritabanı ile Arabistan ve Yakın Doğu'dan olan tüm kanıtları karşılaştırmalarının sonucunda insanoğlunun antik soyunu Arabistan'da buldular.

Leeds Üniversitesi'nden Prof. Martin Richards ise en eski insan göçü ve zamanının çok merak edilen bir konu olduğunu ifade ederek insanın dünyaya yayılışında bildiri hükmündeki ilk kanıt olan yeni sonuçlarına göre insanoğlunun dünyaya yayılışının Kuzey Afrika ya da Yakın Doğu'dan ziyade Arabistan'dan başladığını söyledi.
Dünya Bülteni
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
 
SPORTMEN OKULU
Yazarlar
Misafir Yazarlar
Anket
Yeni Tasarımımızı Nasıl Buluyorsunuz?
Çok Güzel
Güzel
Fena Sayılmaz
Kötü
Namaz Vakitleri
İmsak
3:24
Güneş
5:05
Öğlen
12:28
İkindi
16:16
Akşam
19:40
Yatsı
21:12
Çok Okunanlar
Videogaleri
Fotogaleri
Finans
İMKB 100
57311
USD ALIŞ
1.8230
USD SATIŞ
1.8330
EURO ALIŞ
2.3260
EURO SATIŞ
2.3410
POUND ALIŞ
2.8700
POUND SATIŞ
2.9150
ALTIN ALIŞ
93.9690
ALTIN SATIŞ
94.4080
Hava Durumu
Havadurumu
Tarihte Bugün
1960 Harp Okulu öğrencileri, hükümet aleyhine sessiz yürüyüş yaptı.
Lig Puan Durumu
 
TAKIM
O
G
B
M
P
 1
GALATASARAY
34
23
8
3
77
 2
FENERBAHÇE
34
20
8
6
68
 3
TRABZONSPOR
34
15
11
8
56
 4
BEŞİKTAŞ
34
15
10
9
55
 5
ESKİŞEHİRSPOR
34
14
8
12
50
 6
İSTANBUL BBSK
34
14
8
12
50
 7
SİVASSPOR
34
13
11
10
50
 8
BURSASPOR
34
13
10
11
49
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Get our toolbar!
Basın ve Yayın Haber Siteleri

Yazılım: Haber Sitesi Kur
http://www.ardek.com.tr