banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Zihinsel engellilerden en anlamlı kadınlar günü kutlaması

Bugün “8 Mart dünya kadınlar” günü olarak dünyada kabul edilip kutlanan bir gündür. Şanlıurfa’da bu anlamda bir çok etkinlik ve siyasilerden kutlama mesajları süslenerek medyaya yansıdı.

Fakat en anlamlı ve dokunaklı “kutlama”  Zihinsel Engellilerden geldi. Başkan Bedih Satoğlu; “BENDEN SİZE MEKTUP” başlıklı kutlamasını sizlere sunuyoruz.

İşte “Kadınlar günü kutlama mesajı;                                                        

                                                                                    

Ben de sizin gibiyim. Benim de  Annem,Babam ve kardeşlerim var.Ama benim gibi değilseniz  benim annem sizin annenizden farklı bir yaşam sürdürmektedir. Ama benim annem de bir kadındır.

 

Benim durumumda olanların anneleri hep benim annem gibidir. “Saçları bembeyaz…dişleri dökülmüş… “Ben öldükten sonra çocuğumun durumu ne olacak, kimler bakacak… Bu derdi ne bacı.. Ne kardeş.. Ne yenge çeker’’ düşüncesinde hep sonsuza doğru düşünceye dalarak …. Hep mutsuzluk içinde düşlerle yaşamaktadır. Olsun benim annem dünyanın en güzel kadınıdır. Benim dışım da gözleri görmüyor ihtiyacını söyleyerek gideriyor… Ayakların da.. Bellerin de derman yok..  Ne söyleseler duymuyor ama isteğimi söyleyebiliyor.. Yapılanı tahlil edebiliyorlar.

 

Amaaaaaaa…..bennnnnn…

Bana söylenen her sözü, her hareketi tam tahlil edemiyorum… Veriyorlarsa yiyiyorum ama yeter diyemiyorum.. Hep gülüyorum..

Dünyanın en yakışıklısıyım.. Bakarsan beni böyle bilmesin … “Boyuna bak .. gibi olmuş yaptığı harekete bak dersin.!!!! Ama konuşursan ne olduğumu anlarsın ..

“Çok üzüldüm,ah vah çekersin, ALLAH bunun annesine ailesine yardım etsin” diye  söylersin AMA BEN ALĞILAMASI ZAYIF.. AYKÜSÜ YOK DENECEK KADAR DÜŞÜK BİR İNSANIM. Sen de benim annem gibi, doğacak çocuğunda benim gibi yaşamasını istemiyorsan; “O ÖZÜRLÜ DOĞMASIN GELECEĞİ KARARMASIN” diyorsan yasaklara uy..

Tedbirler al. Sen de ya annesin veya anne olacaksın Ama kadınsın.

 

Sizler sağlıklı  olmalısınız.. Bize bakabilesiniz.Bizim yaşamımız için  doğumda, karıkoca davalarında, töre cinayetlerinde, algılama zayıflığından intihar ettiler, öldürüldüler. Yok olup gittiler…

ALLAH rahmet eylesin..

AMA ONLARDA ANNEdı… KADINdı… Senede bir gün değil her zaman annemizsiniz.. Bacımızsınız..

Ama kadınsınız..

8 MART KADINLAR GÜNÜ nünü kutluyorum.

İmkanım budur yarım yamalak söyledim birileri yazdı yanlışım varsa özür dilerim” dedi.

  Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve istihdam dernek başkanı / Bedih Satoğlu                                                                                                  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.