banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Zaman'ın anketine göre 'AK Parti bitti'

Şu ana kadar yapılan hiçbir anket AK Parti'yi bu kadar düşük göstermemişti!

Cihan Veri Toplama Araştırma Servisi'nin anketine göre, yerel seçimlerde ilk tercihlere bakıldığında AK Parti (36,4), CHP (28,8), MHP (20,5), BDP (7,4) oy alıyor. Genel seçim tahminlerine göre, Büyük Birlik Partisi yüzde 4,1, Saadet Partisi yüzde 2 oranında oy alıyor.

İŞTE ZAMAN'DA YER ALAN O HABER VE DETAYLARI:

"Anket verilerine göre kararsız seçmen sayısındaki artış da dikkat çekiyor. Sonuçlara göre, halkın neredeyse yarısı yerel seçimlerde hangi partiye oy vereceği konusunda hâlâ kararsız. Ankete katılanların yüzde 21,5'i hangi partiye oy vereceğini cevapsız bırakıyor. Yüzde 18,7'si ise adaya göre karar vereceğini belirtiyor.

Genel seçimlerde AK Parti eriyor, CHP ve MHP yükselişte

Ankete katılan 3 bin 38 kişiye ‘Bu pazar seçim yapılsa hangi partiye oy verirdiniz?' şeklinde soru yöneltiliyor. Geçerli oyların eşit dağılımı halinde ise partilerin ortaya çıkan net oy oranları şöyle: AK Parti (37,9), CHP (27,4), MHP (18,8) ve BDP (7,8). Bu sonuçlara göre 2011 seçimlerinde yüzde 49,9 oy oranına sahip olan AK Parti'nin yüzde 10 gerilediği görülüyor. CHP ve MHP'de ise yükselme olduğu göze çarpıyor. Kararsızların dağıtılmadığı durumda ham oyların durumu ise şöyle şekilleniyor: AK Parti yüzde 23,4, CHP 17, MHP 11,7'le ilk üç sırada yer alıyor. BDP ise yüzde 4,8'de kalıyor. Kararsızlar yüzde 22,5 ve hangi partiye oy vereceğini söylemek istemeyenlerin ise yüzde 13,8 olması dikkat çekici."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.