banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Zafer Bayramıyla ilgili kutlama mesajı yayınladılar

AK Patti milletvekilleri, belediye başkanları, oda başkanları ve STK başkanlarını yayınladığı mesajda ortak görüş şu oldu; "30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92'nci yıldönümü nedeniyle Ulusumuzun ve onun bağrından çıkan kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının ve Şanlıurfalı hemşehrilerimizin Zafer Bayramını kutluyoruz"

BAŞKAN CELALETTİN GÜVENǒİN KUTLAMA MESAJI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Başkumandanlığını yaptığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni büyük bir galibiyetle, istiklal ve istikbal mücadelemizi zaferle taçlandırmış, Şanlı Cumhuriyet tarihimizin destansı başarılarını altın harflerle bir daha bu cennet vatanın ve aziz milletimizin aydınlık yarınlarına kazımıştır.

Gerek Ulusumuzun ve gerekse Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin milli bayramı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı; hem Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni, hem 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıktan büyük bir zaferle oy alarak Cumhurun Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ı, hem Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Ahmet Davutoğlu'nun ve hem de Şanlıurfa Milletvekilimiz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yeni kurulan kabinede bir kez daha yer alması, bizlere 4 ayrı bayramı bir arada yaşatma sevincini verdi.

Ulusumuzun; milli birlik ve beraberlik içerisinde, aydınlık yarınlara doğru kararlı ve azimli bir şekilde dimdik bir vaziyette durmaksızın ilerlemesi sevindirici ve gururlandırıcıdır.

Dünyaya yön veren ve aydınlık yarınları belirleyen yeni bir Türkiye'yi hep birlikte inşa etmek için var gücümüzle gece gündüz demeden her daim çalışıyoruz ve çalışacağız.

Siz kıymetli vatandaşlarımın ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını, Cumhurun Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu ve Şanlıurfa Milletvekilimiz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i yeni görevlerinden dolayı kutluyor, aydınlık yarınlara doğru hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

TÜRKİYE ; 30 AĞUSTOS’UN 92.YILINDA 2023 HEDEFLERİNE HEYECANLA YÜRÜMEKTEDİR‏

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Abdulkerim GÖK yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

Aziz Milletimizin bağımsızlık uğruna vermiş olduğu müthiş mücadelenin sonrasında kazanılan büyük zaferin 92'nci yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız.

30 Ağustos Zaferi, tarihimizdeki eşsiz kahramanlık ve yurtseverlik destanlarından biridir. 30 Ağustos Zaferi, sadece kazanılan bir muharebe olmakla kalmamış topraklarımızdaki işgali resmen sonlandırdığı gibi Cumhuriyetimizin de en sağlam temel taşlarından birisi olmuştur.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92'nci yıldönümü nedeniyle Ulusumuzun ve onun bağrından çıkan kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarının ve Şanlıurfalı hemşehrilerimin Zafer Bayramını kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Önen’den Zafer Bayramı mesajı

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Zafer Bayramı

Bilindiği gibi; 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terketmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.

Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923 günü Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraş, Ankara ve İzmir'de kutlanmıştır. Resmî olarak Zafer Bayramı ilân edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında olmuştur. Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanır. Devlet erkânı ve birçok vatandaş, Ankara'da Anıtkabir'i, diğer illerde de anıt ve şehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal Atatürk'e, silâh arkadaşlarına ve komutasında savaşmış askerlere şükranlarını sunar. Hemen hemen her yerleşim yerinde, askerî birlikler geçit törenlerine katılır. Ayrıca dış temsilciliklerde de çeşitli kutlamalar yapılır. 30 Ağustos günü, Türkiye'de resmî tatildir.

EĞILMEZ, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIYLA ILGILI MESAJ YAYINLADI

 

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, 30 Ağustos Zaferi’nin 92. yılı vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtuluşunun müjdecisi olan 30 Ağustos Zaferinin 92’inci yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutluyoruz. 30 Ağustos yüce milletimizin vatanseverliğini, dik ve onurlu direnişini tüm dünyaya göstermesi anlamında büyük önem ifade etmektedir. Milletimizin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramıdır. AK Parti hükümeti olarak Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için çalışıyoruz. Ne mutlu ki bugün bu hedeflere her zamankinden daha yakınız. Bu anlamda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum”

Bayık’tan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, 30 Ağustos Zaferinin 92. Yılı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Bayık, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün üzerinde yaşadığımız aziz vatan topraklarının düşman işgalinden kurtuluşu olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 92. yıldönümünü büyük birlik ve beraberlik içerisinde kutluyor ve aynı ruhu tüm benliğimizde yaşatıyoruz”

“92 yıl önde yüce milletimizin işgalci düşmanlara karşı kazandığı bu zafer tüm dünyaya örnek bir direniştir. 30 Ağustos Zaferi Milletimizin kendi küllerinden doğduğu şanlı bir tarihtir. Aziz vatanı korumak adına canlarını siper eden bütün aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun. Bu vesile ile tüm Türkiye’nin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. İnşallah büyük birlik ve beraberliğimiz 30 Ağustos Zaferinin ruhuyla devam eder” dedi.

 BAŞKAN EKİNCİ’DEN KUTLAMA MESAJI

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 30 Ağustos Zaferi’nin 92. yılı vesilesiyle Şanlıurfa halkının ve Şanlı ordunun tüm mensuplarının Zafer Bayramını kutladı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi, ‘’ Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtuluşunun müjdecisi olan 30 Ağustos Zaferinin 92’inci yıldönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutluyoruz. 30 Ağustos yüce milletimizin vatanseverliğini, dik ve onurlu direnişini tüm dünyaya göstermesi anlamında büyük önem ifade etmektedir. Bu savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin her şeyin üstünde olduğu bir kez daha gösterilmiştir. 92 yıl önce yaşanan birlik ve beraberlik ruhu, vatan ve millet sevgisi, birliğimize yönelik yapılan hain saldırılara karşı gösterilen başarma azmi, haklı ve onurlu direniş bizlere bu günümüzü armağan edenlerin zaferidir. Bu vesileyle bizlere bu zaferi armağan eden kahramanları, canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zaferinin 92’inci yılı vesilesiyle tüm Şanlıurfalı ve Eyyübiye’li hemşerilerimin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının zafer bayramını en içten dileklerimle kutluyorum’’ dedi.

Şanlıurfa Şehit Aileler Derneğinden 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yavuz yayınladığı mesajda, "Aziz Milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 92. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Başkomutan Gazi Mustafa Kemal komutasındaki kahraman ordumuzun kazandığı zafer, kazanılan bir muharebe olmakla kalmamış topraklarımızdaki işgali resmen sonlandırdığı gibi Cumhuriyetimizin de en sağlam temel taşlarından birisi olmuştur” ifadelerini kullandı.

30 Ağustos Zafer Bayramının önemine değinen Yavuz, “Bugün bizlere düşen, çok zor şartlar altında, büyük fedakarlıkla kazanılan Kurtuluş Savaşı ve bu destansı mücadele ardından kurulan Cumhuriyet'i birlik, beraberliğimizi koruyarak güven ve istikrar ortamı içerisinde gelecek nesillere nakletmektir. Büyük zaferin 92. yıldönümünde tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en kalbi duygularla kutlarken, bu büyük zaferin gururunu bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın isimsiz kahramanları olmak üzere geçmişten günümüze tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum" açıklamalarında bulundu.

BAŞKAN ERTEKİN “ZAFER BAYRAMIMIZIN 92. YILINI KUTLUYORUM”

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Ertekin, Bu zaferin birlik ve beraberlik duygusu ile azim ve kararlılıkla elde edildiğine dikkat çektiği mesajında, şu ifadelere yer verdi: “Tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişi olarak kabul edilen 30 Ağustos Zaferi, Yüce Türk Milleti’nin Şanlı Ordumuz ile birlikte yazdığı destandır. Bu öyle büyük bir başarıdır ki; yüzyıllardır bağımsız yaşayan bir milletin, birlik ve beraberliği önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Bağımsızlık hedefine kilitlenmiş bir ulusun yokluk içinde olmasına rağmen azim ve kararlılıkla ulaştığı mihenk noktasıdır. Bu zafer, ordu ile millet bütünleşmesinin en önemli sonucudur. Bu zafer ile Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış olup, bu zaferin kazanılmasında halkın birliği, askerin kahramanlığı ve Atatürk’ün önderliği büyük bir etken olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle, Kahraman Gazilerimizi de şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 92. Yıldönümünü kutluyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.