banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Şanlıurfa Mesleki Eğitim Kurumu HASAN şahin urfaspor

Zabıtalar fırıncıları denetledi

 Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ünlü mamuller satan işyerlerine yönelik yaptığı denetimler sırasında halk sağlığına tehdit oluşturacak olan küflenmiş hamur, kırık yumurta ile gramajı düşük ekmekler ele geçirdi.

Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı personeller, 'Sağlıksız gıdaların ve gramajı düşük ekmeklerin satışını engellemek' için yapmış olduğu çalışmalar kapsamında Yenişehir Mahallesi'nde denetim yaptı. Yapılan incelemelerde, simit ve poğaçaların üzerine susam dökmek için kullanılan teneke, ekmek yapımında kullanılan küflenmiş maya, 19 koli kırık yumurta ile gramajı düşük 576 adet ekmek ele geçirildi. Zabıtalar malzemelere el koyup işyeri sahipleri hakkında "Kabahatler Kanunu" kapsamında cezai işlem uyguladı.

Zabıtalar, ele geçirdiği insan sağlığı bakımından sakıncalı olmayan gramajı düşük ekmekleri tutanak karşılığında hayır kurumlarına verirken, diğer ürünler ise imha edildi. İşyeri sahipleri hakkında da cezai işlem uygulandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.