banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Zabıta bir ayda 992 işlem yaptı
Mayıs ayında bu kadar iş yapan zabıta ekiplerinin daha çok kaldırım işgallerindeki satıcıları uyarırken yaşanan gerilimleri ile hatırlanmasını gölge de bırakacak işlere imza attı.

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü son bir ay içerisinde 992 adet işyerini denetledi. Eksiklikleri tespit edilen 90 adet işyeri hakkında tutanak tanzim eden Zabıta Müdürlüğü söz konusu iş yerlerine yasal işlem uyguladı ve 12.611,00 TL para cezası keserek bu para cezasını da tahsil etti.

Zabıta ekipleri yaptıkları 227 adet fırın denetiminde ise 75 adet ekmeğe el koydu. 91 adet kasap işyerinin denetiminde ise 38,6 Kg Tavuk, 10 Kg Kıyma ve 4,5 Kg Sığır etine el koyarak imha eden Zabıta Müdürlüğü, seyyar satıcı ve işportacı kontrollerinde ise  45 adet Terazi, 1152 adet muhtelif giyim ve eşya parçasına da el koydu. Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü seyyar satıcı ve işportacı denetimlerinde ayrıca 310 Kg muhtelif sebze, 304 adet simit, 10 Bağ yeşillik ve 803 adet muhtelif eşya parçası da el koydu.

El konulan 75 adet Pamuklu şekeri 90 adet fırça, ayakkabı boyası gibi eşya parçası ve 25 adet margarin imha eden Zabıta Müdürlüğü Çevre Temizliğini Sağlama- Kaldırım İşgalleri Önleme Çalışmaları çerçevesinde de 415 adet Bina-Ev ve muhtelif İşyerinin kontrol edildi.

Bina, ev ve muhtelif iş yerlerinin denetimlerinde 301 adet yazılı tebligat ile 114 adet sözlü uyarıda bulunan Zabıta Müdürlüğü, kaldırım ve yol işgalleri önlediğini açıkladı.İşyeri önlerindeki eşyalar, dubalar, stantlar ve Çevre kirliliğine neden olan tüm olumsuzluklar ile 5 adet Göçebe Çadırının kaldırılmasını da gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü, yaptığı  kontrollerde tespit edilen 1 adet hayvan besi yerine tebligat yapılarak tahliye edilmesinin sağlandığını bildirdi.

Şanlıurfa Belediyesi Zabıta Müdürü Burak Küçük, son bir ay içerisinde aldıkları 355 adet şikâyeti değerlendirdiklerini şikayet edilen noktalara 349 adet tebligat ve 6 adet sözlü uyarı yaptıklarını söyledi. Dilenci uygulamalarında yakalanan dilencilerin, yapılan üst aramasında 146,65 TL  para ele geçirildiğini hatırlatan Zabıta Müdürü Burak Küçük, bu paranın Encümen Kararı gereği Belediyeye irat olarak kaydedildiğini ifade etti.

Denetlenen 1820 adet işyerinden ruhsatsız olan 14 adet işyeri hakkında işlem yapıldığının da altını çizen Burak Küçük, Encümen Kararları gereğince, 4 adet işyerinin ruhsat alıncaya kadar faaliyetten men edildiğini belirtti. Ayrıca 23 adet işyerine Mühür Bozma suçundan dolayı yasal işlem yaptıklarını da aktaran Zabıta Müdürü Burak küçük, uygun görülen yerlerde stant ücreti olarak, 2.800, 00 TL işgaliye bedeli tahsil edildiği dile getirdi. Uygun görülen yerde dondurma ve kola dolabı ücreti olarak, 21. 6250,00 TL işgaliye bedeli de tahsil ettiklerini hatırlatan Burak Küçük, uygun görülen yerde karpuz sergisi ücreti olarak da 23.625.00 TL işgaliye bedeli tahsil edildiğini sözlerine ekledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.