banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

YYÜ öğrencileri dindar öğrencilere yapılan saldırıları kınadı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrencileri ‘YYÜ Müslüman Gençler’ adı altında bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) İslami kimlikli öğrencilere yönelik yapılan saldırıları kınadı.

YYÜ İlahiyat Fakültesi önünde toplanan öğrenciler ellerinde ‘Sol faşizme, tahakküme ve zorbalığa karşı Müslümanlar omuz omuza’ yazılı pankartı taşıyarak, Fen Edebiyat Fakültesi önüne kadar yürüdüler.

Sık sık tekbir getiren grup, ‘İslami hareket engellenemez' ve ‘Ji bo zalimên xwînxwarê bijî cehennem' sloganları attılar.

Burada grup adına basın metnini okuyan Tıp Fakültesi Öğrencisi Mehmet Yusuf Uzan Avcı, Müslümanların her an yeni zülüm ve barbarlıkla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Küresel emperyalist güçlerin kontrolünde yürütülen bu çağdışı barbarlıkları Filistin’de, Afganistan’da, Suriye’de ve bütün İslam coğrafyasında uygulamaya konulması ve buralarda yaşanan olaylar hepimizin malumudur. Ortadoğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) Kur’an-ı Kerim’i okumak ve anlamak için toplanan Müslüman hanımlara yapılan saldırılar, İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) merkezi bir cami yapımı ile ilgili basın açıklaması yapmak için toplanan Müslümanlara karşı gerçekleştirilen saldırılar ve son olarak da insani ve İslami kaygılar ile Nepal’deki Müslüman kardeşlerimize dikkat çekmek amacıyla Eskişehir’de Müslüman öğrenciler tarafından açılan resim sergisine yönelik malum grupların bilinçaltlarında yatan öfkeyi kusmalarını YYÜ Müslüman gençler alarak lanetliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından gençlere destek vermek amacıyla üniversitede bulunan Araştırmacı-Yazar İbrahim Toprak da kısa bir konuşma yaptı.

Öte yandan polisin, açıklamanın yapıldığı İlahiyat Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.