banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

YYÜ ile VANTB arasında işbirliği toplantısı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Senatosu mutat toplantısını Van Ticaret Borsası’nda (VANTB) gerçekleştirdi. Senato toplantısında konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal üniversite ile kent ilişkilerine verdikleri önem çerçevesinde senatoyu VANTB’de topladıklarını ifade ederek, “Bu toplantıda üniversite ile VANTB’nin birçok önemli başlıkta işbirliği yapabileceği ortaya çıktı. Bu işbirliği ile Van’ın ve bölgenin kalkınmasına katkı sunacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Rektör Battal başkanlığında VANTB’ye giden senato üyelerini VANTB Başkanı Enver Memduhoğlu ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. VANTB Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Senato Toplantısı’nda üniversite ile ticaret borsası arasında yapılacak işbirliği alanları masaya yatırıldı.

YYÜ’nün Van’daki sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, esnaf sanatkârlar ve sanayiciler ile yakın ilişkisinin devam ettiğini ifade eden Rektör Battal, “VANTB’ye senatomuz ve ilgili öğretim üyelerimizle bir ziyarette bulunarak senato toplantımızı burada yaptık. Toplantıda üniversite ile VANTB’nin birçok önemli başlıkta işbirliği yapabileceği ortaya çıktı. İnşallah onlarda bizi ziyaret etmek suretiyle ilgili birimlerle görüşmeler ayarlanacak. Onun akabinde de işbirliği yapacağımız başlıklar hayata geçirilecek. VANTB’nin çalışma alanı dâhilinde olan tarımla ilgili birçok alanda bizim çok önemli katkı sunmamız mümkün görünmektedir.  Çok güçlü olduğumuz alanlardan bazıları da Ziraat Fakültemiz, Veteriner Fakültemiz, gıda bölümümüz ve mühendisliğin değişik bölümleridir. Bu kapsamlarda da önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz. VANTB ile işbirliği çerçevesinde Van’ın ve bölgenin kalkınmasına da katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.” diye konuştu.

VANTB Başkanı Enver Memduhoğlu ise YYÜ Senatosu’nun borsalarında toplanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversite ile işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Bölgede önemli oranda bal üretimi yapıldığına dikkat çeken Memduhoğlu, “Büyük ve küçükbaş hayvancılık ile tarım alanlarının daha verimli kullanılması gibi çeşitli alanlarda üniversiteden önemli destek alacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.