banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Yüzlerce kişiye sahur kumanyası dağıtıldı-VİDEO

 İftar öncesi dolup taşan Balıklıgöl’de binlerce kişi sahur vaktine kadar burada Kadir Gecesinin coşkusunu yaşadı. Eyyübiye Belediyesi bu nedenle Balıklıgöl’de tüm tedbirleri alarak, sahur kumanyası hazırlayıp vatandaşlara dağıttı. 

Kadir Gecesi’nin dopdolu geçtiği ve Eyyübiye Belediyesinin ev sahipliği yaptığı Balıklıgöl’de, dün renkli görüntüler yaşandı. İftar saati öncesinden vatandaşların akın akın geldiği ve sahur vaktine kadar kaldığı Kadir Gecesi akşamında unutulmaz anlar yaşandı.

Ellerin semaya açılarak duaların edildiği gecede, Eyyübiye Belediyesi sahur vakti Balıklıgöl’ün belirli noktalarında araçlarla vatandaşlara sahurluk kumanya dağıttı. 2 binden fazla kumanya ve 5 binden fazla içme suyunun dağıtıldığı Balıklıgöl Platosunda, vatandaşların bu uygulamadan memnun kaldıkları gözlemlendi. Kumanyalar Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları Necmeddin Sağlam, Giray Küçük, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Cemil Çadak ve belediye personelleri tarafından dağıtıldı. 

Filistin için tek yürek oldular…

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’de, halkın arasında yer alarak onlarla birlikte sahur kumanyası alıp bir sonraki günün orucunu tutmaya hazırlandı. Başkan Ekinci, Balıklıgöl’de dün gece konuk olduğu Kanal Urfa canlı yayınında gecenin öneminden bahsederek, Filistin’de yaşanan akan kanın durması için bu gece yapılacak duaların Allah katında kabul olacağına inandığını söyledi. Başkan Ekinci’ye gece boyunca eşlik eden Eşleri Ayşe Ekinci ise, kadınlarla aynı safta yer aldı. Ayşe Ekinci burada hem sorunları dinledi, hem de namaz kılıp Filistin için ellerini semaya açarak dua etti. 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin Eşleri Ayşe Ekinci, bir araya geldiği kadınların yanında bir açıklama yaparak; “Bu özel gecede kimsenin şahsi dua edeceğini düşünmüyorum. Kandilde herkes Müslümanlar için dua edecek. Gazze’de acı çeken Müslümanlar için dua edilecek. Bkendi şahsım olarak Gazze’deki Müslümanların feraha çıkmasını istiyorum. Ramazanı yaşarken de Müslümanlar olarak hep birlikte yaşıyoruz. İftarımı açtığımız zaman onlar bizle birlikteler, sahurda birlikteler, şuanda da dualarımızın içinde Gazzeliler var. Tam olarak dünyadaki acı çeken tüm Müslümanlar dualarımızda var. Bu gece, inşallah tüm insanlık âlemine Allah selamet versin, kötü olanların kalbine hidayeti erdirsin. Bizde burada teyzelerimizle birlikte sabahlayacağız. Sahur yapıp dualarımızı edeceğiz. Allah tüm dularımızı kabul etsin, dualarımızın semaya yetişmesini diliyorum” dedi.

 Gece boyunca halkın arasında dolaşan Eyyübiye Belediye Başkanı, vatandaşların sorunlarını dinleyerek Kadir Gecelerini kutladı. Başkan Ekinci’ye Yardımcıları Necmeddin Sağlam, Giray Küçük, Mehmet Elgün, Meclis Üyeleri, Hasan Batan, Ali Rıza Şenbahar, Levend Çelik ve birim amirleri de eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.