banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Yurtta kuvvetli yağışlar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir kesiminin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı ve Güney Ege, Batı Akdeniz ile Kocaeli, Yalova, Bursa ve Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) ve çok kuvvetli (51-75 mm), yer yer şiddetli (76-100 mm), Antalya ve Muğla çevrelerinde yerel olarak aşırı (100 mm üzeri) olması bekleniyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığının ülke genelinde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Marmara, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve Batı Karadeniz'in batı kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara'nın kuzeydoğusu ve Antalya Körfezi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısı ile Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saaat), kuzeydoğu kesimler ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı ve Güney Ege'de kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli, Muğla çevrelerinde yerel olarak aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz ile Mersin çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Antalya çevrelerinde şiddetli ve yerel olarak aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Antalya Körfezi'nde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; zamanla bölgenin batı kıyılarında kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60km/saat) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Samsun çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır ve Adıyaman ile sabah saatlerinde Batman ve Mardin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok kuvvetli yer yer şiddetli sağanak yağışlı 15/18

Ankara: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12/20

İzmir: Çok kuvvetli yer yer şiddetli sağanak yağışlı 18/21

Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı 18/28

Diyarbakır: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 12/25

Batman: Çok bulutlu 12/26

Van: Parçalı ve çok bulutlu 6/18  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.