banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Yurtdışında oy verme işlemi bugün başladı

1 Kasım’da gerçekleştirilecek olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, bugünden itibaren 54 ülke ve 113 seçim bölgesinde 08-25 Ekim tarihleri arasında oy kullanmaya başladı.

Yurtdışında bulunan 2 milyon 867 bin 658 seçmen, bağlı bulundukları konsolosluk bölgelerinde oylarını kullanabilecek. Yurtdışındaki seçmenler için 54 ülke, 113 temsilcilikte sandık kuruldu. Öte yandan yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, 30 gümrük kapısında da oylarını kullanabilecekler.

Yurtdışı seçim bölgelerinde oy verme işlemleri 25 Ekim tarihinde son bulacak. Gümrüklerde oy kullanma işlemi ise 8 Ekim’de başlayıp 1 Kasım tarihine kadar devam edecek.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlar bağlı bulundukları konsolosluk bölgelerini ve nerede oy kullanacaklarını www.ysk.gov.tr adresinde bulunan ‘Yurtdışı Seçmen Sorgulama’ bölümünden kontrol edebilirler.

Vatandaşların oy kullanacakları bölgeleri ve adresleri kesin olarak bilmeleri ve oy kullanabilmek için Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı veya pasaportlarını ibraz etmeleri gerekiyor.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.