banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yurtdışı çıkış yasağı tarihe karışıyor

Yurtdışına çıkış yasağını sadece mahkemeler koyabilecek.

Zübeyde YALÇIN / Sabah

Böylece vergi borcu olanların yurtdışına çıkma yasakları tarihe karışacak. Yurtdışına çıkışta askerlik tecil belgesi de aranmayacak.

Son şeklinin verilmesi için Başbakan Erdoğan'ın imzasını bekleyen değişiklik kapsamında, vatandaşların seyahat özgürlüklerinin önündeki engeller kaldırılacak. Anayasaya, mahkeme kararlarının dışında, hiçbir kurum kuruluşun ya da yapılan işlem nedeniyle yurtdışına çıkış yasağı koyamayacağına ilişkin hüküm eklenecek. Değişikliğinin gerçekleşmesi ile özellikle işadamları vergi cezası nedeniyle yurtdışına çıkamama durumunda kalmayacaklar.

Mevcut durumda devlete belli rakamların üstünde vergi borcu olanların yurtdışına çıkmasına izin verilmiyordu. Öte yandan AK Parti, Türkiye milletvekilliği uygulamasından da geri adım attı. BDP başta olmak üzere Anayasa paketine destek için siyasi partiler ile yapılacak görüşmeler sırasında barajın indirilmesi gündeme gelirse, AK Parti "Türkiye milletvekilli"ğini masaya getirecek. Ancak önerilenin de daha önce söylendiği gibi 100 değil, 50 kişilik kontenjanın Türkiye milletvekilliği için uygulanması. Bu kararın ardında ise 100 Türkiye milletvekili uygulamasının bir partinin tek başına iktidara gelmesini engelleyeceği endişesinin yattığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.