banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Yurt dışında seçime katılım düşük oldu

Cumhurbaşkanı seçimi için yurt dışında oy verme işlemi sona ererken randevu sisteminden dolayı seçime katılım oranı düşük oldu.

HABER MRK - Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre, Cumhurbaşkanı seçimi için yurt dışında 31 Temmuz'da başlayan oy verme işlemi Pazar günü saat 17.00 son buldu. Seçimlere randevu sisteminden dolayı katılımın düşük olduğu belirtiliyor. 

Yaz dönemi olmasıyla ve gurbetçilerin çoğunluğunun Türkiye’de olması sebebiyle oy kullanmak için gelenlerin sayısının beklenilenin altında olduğu öğrenildi. Ayrıca seçmenlerin oy kullanma prosedüründen şikayetçi oldukları görüldü.

 Randevu sisteminden de şikayet eden seçmenler YSK’nın daha iyi bir organizasyon yapması gerektiği belirttiler. YSK tarafından aynı aileden olan kişiler için farklı gün ve farklı sandıklarda randevu verilmesi ise gurbetçilerin tepkisine sebep oldu. Bu yüzden bir çok kişinin de sandığa gitmediği belirtiliyor. 

Öte yandan, vatandaşlar, kendileri için belirlenen günde oy kullanamadığı takdirde 10 Ağustos'a kadar gümrük kapılarında da oy verebilecek.

Seçimler için yurt dışında, 2 milyon 783 bin 660 seçmen için 54 ülke 103 temsilciliğe sandık kuruldu. Yurt dışında kullandırılan oylar ise 10 Ağustos'ta Türkiye'ye ulaşacak ve Türkiye'de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından yurt içindeki oylarla açılıp sayılacak. (Enes Suiçer-İLKHA) 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.