banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Yunuseli hava alanı sadece küçük uçaklar için kullanılacak

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmada, uzun zamandır tartışma konusu olan merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Yunuseli hava alanın sadece küçük uçaklar tarafından kullanılacağını söyleyerek tartışmaları bitirmiş oldu.

Çarşamba’daki İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda gündeme ilişkin soruları cevaplayan Başkan Altepe, Bursaray’da yaşanan yoğunluğun kısa zaman sonra sona ereceğini ifade etti. Batıda Görükle, doğuda da Kestel’e uzatılan metro hatları nedeniyle raylı ulaşımda istenmeyen yoğunlukların yaşandığını belirten Başkan Altepe, Bursaray’ın önce vagon, sonra da sefer sayısının artırılmasıyla yaşanan sıkıntının sona ereceğini kaydetti.


Bursaray’ın vagon sayısının artırılmasına yönelik ihale hazırlıklarının son aşamada olduğunu belirten Altepe, “İnşallah ihaleye çıktıktan sonra hem vagon hem de sefer sayılarımız artmış olacak” dedi.

 

BURULAŞ’a 2 yeni hat

Deniz ulaşımında gerçekleştirilen yeni yatırımlara da değinen Başkan Altepe, Bursa’nın deniz ulaşımı ve çevre illere bağlanmasıyla ilgili her geçen gün yeni bir hamle yaptıklarını dile getirerek, bundan sonra Armutlu’dan İstanbul’a, Bandırma’dan da İstanbul’a yolcu taşıyacaklarını ifade etti.

 

Hatlarla ilgili her türlü iznin alındığını ve seferleri başlatmak için gün saydıklarını belirten Başkan Altepe, “İzin alabildiğimiz, talebin olduğu tüm destinasyonlara hatlarımızı koyuyoruz. Avşa, Marmara Adası gibi hatlar çalışıyor. Son olarak Armutlu’da da izinler alındı. Bundan sonra Mudanya’dan İstanbul’a giden deniz otobüsü Armutlu’ya da uğrayıp oradan da yolcu alacak. Aynı şekilde Bandırma için de izinleri aldık. Bandırma’dan da İstanbul’a karşılıklı olarak deniz uçağı seferleri yapmış olacağız” diye konuştu.

 

“Yenişehir’in alternatifi yok”

Başkan Altepe, toplantıda Yenişehir Havaalanı ve Büyükşehir Stadyumu’yla ilgili açıklamalarda da bulundu. Yunuseli Havaalanı’nın Türk Hava Kuvvetleri’nin nezdinde sadece küçük uçaklara açılacağını vurgulayan Başkan Altepe, Yunuseli’nin kesinlikle Yenişehir Havaalanı’na alternatif olmadığını, olamayacağını söyledi.

 

İnşaatı devam eden Büyükşehir Stadyumu’na ilişkin görüşlerini de açıklayan Başkan Altepe, şu anda çatısı gerilen stadyumun yılbaşından sonra müsabakalara hazır hale getirileceğini kaydetti.  (Zeki Aras-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.